1AH: Sudosa-Desto grijpt naast koppositie

VoV, 23-02-2020. 6:26 uur. In de Eerste Divisie A bij de Heren stonden er gisteren twee wedstrijden op het programma. Sudosa – Desto ging in Elburg op bezoek bij EVV Bultman – Hartong en Rabobank Volleybal Orion Heren 2 was te gast bij Focus4U Woudenberg.

Sudosa-Desto was vorige week de koppositie kwijtgeraakt aan PDK en was nu in de gelegenheid opnieuw de nummer één te worden. Maar die missie mislukte, in Elburg leden ze een 3-1 nederlaag. Het was drie sets uiterst spannend met steeds maar twee punten verschil in de eindstand, maar van die drie had EVV wel twee keer het voordeel aan hun kant. Toen ze vervolgens de vierde set met 25-17 voor zich beslisten kon Sudosa de koppositie (voorlopig) wel vergeten.

Orion H2 had bij Woudenberg even een aanloop nodig om warm te draaien. Ze verloren de eerste set met 25-19. Maar kwamen daarna steeds beter voor de dag. Via de 23-25 pakten ze de gelijke stand. Met 21-25 werd een 1-2 voorsprong genomen en de wedstrijd werd daarna met 18-25 in het slot gegooid.

De stand is nu: PDK 16-59, Sudosa-Desto 17-58, Olhaco 15-49, VoCASA II 16-44, Orion II 17-44, EVV 14-41, Sovoco 16-35, Woudenberg 16-34, Apollo en Sneek 16-31, Bovo 15-26 en CSV sluit de rij met 16-23.