Eurosped maatje te groot voor Taurus

Team + staf

VoV, 06-02-2017. 5:43 uur. Eurosped heeft gisteren tegen Oskam Taurus gedaan wat er verwacht werd. Drie punten pakken, maar na twee sets hadden hun fans niet verwacht dat daarvoor een vierde set nodig zou zijn. Na vlotte zeges in set één (25-14) en set twee (25-20) liet de ploeg van Jan Berendsen de derde set door de vingers glippen (23-25). In de vierde set werd deze uitglijder met 25-19 hersteld.

Eline Gommans bleef bij de ploeg uit Almelo aan de kant, net als Charlotte Haar. Rinske Hofste en Ellen Jansen hadden korte serve invalbeurten. Op mid zette Berendsen Carlijn Koebrugge en Colinda Makken neer, op de passer loper positie kwamen Judith Kamphuis en Daphne Knijff, diagonaal vulde Kadi Kullerkann in, op spelverdeling speelde Rochelle Wopereis en de libero van dienst was Kim de Wild.

Trainer coach Mark Roper van Oskam Taurus had niet veel te kiezen. Hij liet Noa de Bruin in de wisselhoek, daar stond ze in haar eentje, en af en toe mocht ze met Emma Rekar of Mira Innemee van plaats verwisselen.  De basis bestond de hele wedstrijd uit Mira Innemee, Marije Neuman, Jessica Smit, Lobke van Oosterom, Emma Rekar, en Lisa Kersten. Libero bij Taurus was Daniëlle Docter.

Via een stuk of drie scores van Carlijn Koebrugge liep Eurosped in de eerste set vlot naar 7-2 en vanaf dat moment begon Oskam Taurus aan de achtervolging, die bij 12-10 na punten van Marije Neuman en een blokpunt van Lisa Kersten bijna tot een gelijke stand leidde. Bijna Carlijn en Kadi Kullerkann brachten het verschil op zes punten bij 18-12, Mira Innemee scoorde tegen (18-13) waarna een blokpunt van Judith Kamphuis de serve terug haalde. Kullerkann serveerde Eurosped naar 24-14. Taurus sloot af met een foutserve. Eurosped scoorde in de eerste set 22 keer voor zichzelf en 7 keer voor Taurus.

In de tweede set liep de ploeg uit Almelo vlot naar een 8-2 voorsprong, mede door vier treffers van Daphne Knijff. Opnieuw moest Taurus veel terrein goedmaken, dat lukte middels aces van Lobke Oosterom en Jessica Smit en aanvallende punten van Emma Rekar en Lisa Kersten. En met behulp van een handvol Eurosped kadootjes. Bij 11-11 was het weer gelijk.

Eurosped gaf nogmaals gas, liep uit naar 18-13, maar kon Taurus niet definitief afschudden. Ze bleven op twee puntjes volgen tot aan de 21-19 stand. Judith Kamphuis en Kadi Kullerkann zorgden voor 23-19, Taurus zette Eurosped met een uitgeslagen aanval op setpoint. De foutserve stelde de winst uit, Colinda Makken blokkeerde na de 24-20 de 25-20 tegen de vloer. Eurosped scoorde 19 keer voor zichzelf en 9 keer voor Taurus, dat in deze set 5 aces liet noteren.

In de derde set waren de teams ineens aan elkaar gewaagd. Vooral omdat Taurus de nodige punten weggaf, maar ook aanvallend de juiste richting naar de vloer bij Eurosped had gevonden. Bij de 12-13 tussenstand hadden ze al 10 keer voor zichzelf gescoord, maar ook al 6 punten bij Eurosped op het scorebord gezet. De leiding ging van Taurus (12-13) naar Eurosped (15-13) en weer terug (15-16). En daarna nog een keer heen (17-16) en weer (18-19)

In deze fase was Mira Innemee scorend bij de les, ook Marije Neuman pakte haar puntjes mee.  Eurosped maakte een 19-21 achterstand goed door twee Taurus kadootjes en een blokpunt van Judith Kamphuis. (22-21), waarop Taurus met een diagonale klap van Mira en een ace van Lobke op 22-23. Jan Berendsen ging op 22-23 en 22-24, na een uigeslagen aanval van Eurosped, de time out in. En scoorde zijn puntje voor de coach middels de Taurus foutserve. De 23-24 werd door Jessica Smit in setwinst veranderd. Het stond 2-1 in sets, Taurus was er maar wat blij mee. Taurus scoorde 16 keer voor zichzelf en 11 keer voor Eurosped.

Eurosped kwam met 5-1 voor in de vierde set en liep in fors tempo via 9-4, 12-5 en 14-6 naar een 19-10 voorsprong. Carlijn Koebrugge, Kadi Kullerkann en Judith Kamphuis scoorden vlot, Taurus stond droog en moest via een reeks foutieve opslagen van Eurosped en een paar scores van Emma Rekar aan de punten komen. Bij 23-13 leek de beslissing nabij, echter haalde Emma Rekar de serve naar de kant van de gasten en ging Marije Neuman serveren.

Een paar aces volgden, de ingevallen Noa de Bruin scoorde, en bij 23-18 haalde Jan Berendsen zijn ploeg toch maar naar de zijlijn. Lisa Kersten blokkeerde 23-19 als laatste wapenfeit van Oskam Taurus tegen de IISPA vloer. Judith Kamphuis bracht haarzelf aan serve (24-19) en Colinda Makken verzilverde vervolgens blokkerend het matchpoint.  Eurosped scoorde 16 keer voor zichzelf en 11 keer voor Taurus in de ze set.

Bij Eurosped werd Kadi Kullerkann met 18 punten topscorer, Judith Kamphuis kwam tot 14 treffers en Carlijn Koebrugge maakte er 13. Daphne Knijff sloeg 4 aces, Colinda Makken blokkeerde 4 keer raak. Jessica  Smit werd met 12 punten de meest scorende Taurus speelster.  Feitje: Serverend werd er 59 keer gescoord. 13 aces en 19 foutserves van Eurosped. 11 aces en 16 foutserves van Taurus.

Eurosped staat nu met 30 punten op de zesde plaats in de stand, Coolen Alterno heeft er 32 en Flamingo’s 33. Eurosped speelt de laatste wedstrijd in de reguliere competitie uit tegen Flamingo’s, Coolen Alterno krijgt koploper Sliedrecht Sport op bezoek.