Dynamo met een been op podium

teamfoto heren1 dynamo

VoV, 04-05-2017. 9:30 uur. Draisma Dynamo en Advisie / SSS, verliezende halve finalisten in de strijd om de Nederlandse titel,   speelden gisteravond de eerste ‘troost’ wedstrijd om de derde plek tegen elkaar. Die overigens alleen brons oplevert en verder nergens meer belangrijk voor is.

Het was een duel met een nogal wisselend wedstrijdbeeld. De 25-13 van Dynamo in de eerste en de vierde set gaven een grote overwicht aan, verrassend derhalve de 19-25 en 23-25 waarmee de ploeg uit Barneveld eerst de achterstand ongedaan kon maken en daarna op voorsprong kon komen. Al kunnen we natuurlijk ook andersom concluderen. In de tiebreak beslisten de Apeldoorners de wedstrijd met 15-09 voor zich.

Aanstaande zaterdag is de return in Barneveld. Als Dynamo drie sets wint hebben ze de derde plaats binnen, SSS staat bij 3-0 of 3-1 op de laagste trede van het podium. Wordt het 3-2 dan zal er na de tiebreak nog een beslissende set gespeeld moeten worden.

Van de eigen score van 83 om 49, voornamelijk door een aanvallend (57/34) en serverend (11/4 aces) overwicht, nam Max Staples 21 punten van Dynamo voor zijn rekening, Insenia Raygid en Johan Oosting kwamen voor SSS ieder tot 11 punten. overigens stonden tegenover 11 aces wel 20 foutserves bij Dynamo. Met totaal 36 directe punten voor de tegenstander was de foutenlast toch hoog bij de thuisploeg.