Voltena MA is Nederlands Kampioen

Voltena MA Nederlands Kamp

VoV, 29-05-2017. 10:00 uur.  De A meiden van Voltena zijn zaterdag in Emmeloord Nederlands Kampioen geworden tijdens het Nederlands Gesloten Jeugd Kampioenschap (het NGJK). Bij dit kampioenschap streden de vier kampioenen uit de regio Noord, Oost, West en Zuid om de Nederlandse titel bij de meiden onder de 18 jaar, die uitkomen in de jeugdcompetitie. Naast Voltena traden ook Dinto uit Warmenhuizen, VC Sneek en Tornado Geesteren aan in het warme Emmeloord.

De 1e wedstrijd in de poulefase was tegen de kampioen van de regio West, Dinto. Voltena begon sterk aan de wedstrijd; de 1e set was overtuigend met 25-17 voor Voltena. In de 2e set vocht Dinto zich terug, maar was Voltena toch de baas met 25-20.

De 2e wedstrijd was tegen Tornado Geesteren, dat de 1e wedstrijd met 2-0 verloren had tegen VC Sneek. Zij moesten dus winnen tegen Voltena om zo nog kans te hebben om zich te plaatsen voor de finale. Gesteund door hun supporters die met 2 bussen uit Geesteren vertrokken waren, probeerden zij met trommels en alarmen hun team te steunen en Voltena af te schrikken. Dat lukte dus totaal niet; de meiden van Voltena bleven zeer geconcentreerd spelen en focusten zich op elk nieuw punt. Tornado Geesteren werd met 2-0 aan de kant gezet met de setstanden 25-17 en 25-14.

Door dit resultaat was de finale al bereikt en diende de 3e poulewedstrijd tegen VC Sneek alleen nog om te bepalen wie de tegenstander zou worden in die finale. VC Sneek had nog 1 setwinst nodig, maar als dat niet lukte zou Dinto de tegenstander zijn in de finale. De meiden van Voltena gingen heel sterk van start en overklasten de leeftijdsgenoten uit Sneek in de 1e set met 25-15. Daarna verslapte de concentratie een beetje en vocht VC Sneek voor hun laatste kans. Uiteindelijk werd hun strijdlust beloond en wonnen ze de 2e set met 25-22. Een 1-1 gelijkspel dus.

Toen de grote finale weer tegen VC Sneek. Het werd een bloedstollende finale, slecht voor mensen met hartproblemen en een hoge bloeddruk. Voltena kwam flitsend uit de startblokken en pakte een 7-0 voorsprong. Maar ook VC Sneek, met een traditioneel sterke jeugdopleiding, liet hun kwaliteiten zien. Door hun lengte waren ze erg sterk aan het net en was het dus de taak van Voltena om druk te zetten op hun verdediging.

De 1e set werd door Voltena gewonnen met 26-24. In de 2e set leken de meiden van Voltena in staat om ook deze set te winnen, maar door een paar arbitrale dwalingen aan het eind van de set, was het toch VC Sneek dat de set met 25-22 won. Een derde en beslissende set moest dus uitsluitsel geven wie zich een jaar lang Nederlands Kampioen mocht noemen.

Een tactisch plan aan de kant van Voltena werd bedacht om de druk op VC Sneek nog verder op te voeren. Een plan bedenken is dan nog niet zo moeilijk, maar het dan ook uitvoeren, dat is dan een hele mooie uitdaging. En dat hebben de Voltena meiden in de afgelopen jaren wel geleerd. De vele trainingen hebben wat dat betreft hun vruchten wel afgeworpen. Ook de 3e set was een heuse thriller. Uiteindelijk won Voltena met 15-12 deze prestigestrijd en mag zich nu dus een jaar lang Nederlands Kampioen noemen!

Hiermee sluiten de meiden een zeer succesvol volleybaljaar af. Ga maar na: kampioen in de Hoofdklasse in de 1e helft van het seizoen, kampioen in de Topklasse in de 2e helft van het seizoen, zilver in de bekerfinale in de regio Zuid, zilver bij het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap (het NOJK) en nu dus als kers op de taart goud bij het Nederlands Gesloten Jeugd Kampioenschap (het NGJK). Een zeer succesvolle en talentvolle groep meiden hebben dus Voltena nog duidelijker op de Nederlandse volleykaart gezet.

De meiden van Voltena B1 speelden ook voor dit kampioenschap, maar moesten het aan het einde van de dag doen met de 4e plaats. Toch willen we ook deze meiden feliciteren met het behalen van het finaledag!

gh @ VoV, bron en foto persbericht Jori Colijn, namens bestuur Voltena.