Vizier op volleybal

 

Moskou: Drie dames duo’s in hoofdtoernooi

MoskouFliervanIersel

VoV, 01-06-2017. 6:23 uur. Het driesterrentoernooi in Moskou kent in het hoofdtoernooi drie BTN dames duo’s. Sinnema – Stubbe en Flier – van Iersel kwalificeerden zich gisteren. Zij plaatsten zich door winst in de tweede ronde van de kwalificaties. Bij de heren was het kwalificatietoernooi tevens het eindstation voor Varenhorst – van Garderen. Meppelink – van Gestel en Brouwer – Meeuwsen waren reeds rechtstreeks voor het hoofdtoernooi geplaatst.

Het duo Flier – van Iersel schakelde in twee sets met ruim verschil in setstanden hun Roemeense tegenstanders uit. Het werd 21-13 en 21-16. Sinnema – Stubbe hadden meer dan drie kwartier nodig om het Russische duo Moiseeva – Syrtseva uit het toernooi te stoten. Na de 19-21 en 21-16 volgde een spannende derde set, die pas bij 23-25 in Nederlands voordeel beslist was. 

In verband met het double elimination systeem zijn alleen de eerste tegenstanders van de Nederlandse duo’s in het hoofdtoernooi bekend. De tweede tegenstander in de poule is afhankelijk van winst of verlies in dat duel.

Meppelink – van Gestel spelen in poule C tegen Bieneck – Schneider (Duitsland), Flier – van Iersel nemen het op tegen Pavan / Humada – Paredes uit Canada en Sinnema – Stubbe komen uit tegen Fendrick – Ross uit de USA.

Bij de mannen werden Varenhorst en Van Garderen via een 2-1 nederlaag tegen een Oostenrijks duo uitgeschakeld. De eerste set ging met 21-12 heel dik verloren, de tweede werd nipt met 19-21 gewonnen, waarna de tiebreak een 15-5 nederlaag opleverde.

Brouwer – Meeuwsen spelen hun eerst poulewedstrijd tegen Dollinger – Erdman uit Duitsland.

gh @ Vizier op Volleybal, foto FIVB.