WKK: Weer zeges voor België en Duitsland

BelgiëvsSpanje

VoV. 22-07-2017. 6:48 uur. In Kortrijk bij het WKK wonnen de mannenteams van België en Duitsland opnieuw. Onze Zuiderburen voegden een derde 3-0 zege toe aan de vorige twee dezelfde uitslagen, Duitsland ging na eerder met 0-3 te hebben verloren en gewonnen nu via de tiebreak naar de winst op  Estland. Verder won Slowakije met 3-0 van Wit – Rusland.

Nadat Spanje in het openingsduel Duitsland had verrast hoopten ze op een nieuwe stunt tegen België.  Die lieten dat echter niet gebeuren en waren vanaf het begin geconcentreerd spelend goed bij de les. Na de spannende ontknoping met 27-25 in de eerste set, werd het in de volgende sets iets ruimer bij de eindstanden. Met 25-20 en 25-16 haalde België de 3-0 winst binnen.

“We maakten te veel fouten op de beslissende momenten en bovendien had België vandaag de betere spelers, zoals Sam Deroo, die een prima partij afleverde” was het Spaanse commentaar na de wedstrijd. Bij België had men een brede glimlach op het gezicht “Een uiterst belangrijke zege, drie wedstrijden zonder setverlies winnen geeft het nodige zelfvertrouwen.”

Duitsland en Estland leverden een spannend volleybalgevecht af aan het eind van de derde toernooidag. Onze Oosterburen moesten winnen om in de race voor dat ene WK 2018 ticket te blijven. En met de 3-2 zege via de setstanden 25-21, 25-22, 21-25, 23-25 en 15-11 bereikten ze dat doel, al koste het wel één belangrijk puntje.

Na de 19-19 in de eerste set maakten Denys Kaliberda en Simon Hirsch de winnende punten. Duitsland kon in de tweede set een 3-6 achterstand omdraaien naar 16-11 en kwam om een 2-0 voorsprong in sets. Dit werd door Estland met 21-25, via een driepunter van Ardo Kreek in de finale van de derde set, veranderd in 2-1. En toen Duitsland in de vierde set een 12-16 achterstand bij 23-23 had weggewerkt sloeg Estland nogmaals toe. 23-25. Na heel veel fouten over en weer in de vijfde set trok Duitsland uiteindelijk met 11-15 aan het langste eind.

Andrea Giani had zijn ploeg tot het laatste punt zien knokken voor de winst. “En dat zullen we morgen (vandaag) tegen België opnieuw doen”