Vizier op volleybal

 

Zwols volleybal eert zieke ex-manager

logobal

VoV, 01-08-2017.  Heel volleybalminnend Zwolle, en natuurlijk alle anderen die dat willen,  kunnen aanstaande zaterdag present zijn bij een bijzondere wedstrijd in de WRZV hallen. Daar wordt dan een duel georganiseerd voor Johan van der Veen, de ex-international en ex-manager van Kuipers / Zwolle en Landstede Volleybal. Enkele weken geleden kreeg Johan het bericht dat hij ernstig ziek is. Bij hem werd onlangs een heftige vorm van kanker geconstateerd.

Wat volleybal betreft had Johan nog één nadrukkelijke wens: aanwezig zijn bij de seizoensopening 2017 – 2018 van VC Zwolle heren 1 of 2. Een groep bekenden van hem besloot echter een speciale wedstrijd voor hem te organiseren. Spelers uit het heden en verleden staan zaterdag samen in de WRZV – hallen.

“Ik ben bij Johan langs geweest, met een hele groep trouwens. Johan vertelde dat hij graag nog bij een wedstrijd wilde komen kijken. De kans bestaat dat hij het nieuwe seizoen niet meer haalt en toen kwamen we op dit idee”, vertelt Jelle Hilarius, één van de initiatiefnemers, op de website Stichting Sportief Zwolle over het voornemen.  Een aantal vrienden biedt hem dit passend gebaar door een wedstrijd te organiseren tussen voormalige teamgenoten en spelers van de teams waar hij manager van is geweest.

Zaterdag vanaf 14.00 uur is de WRZV-hal geopend, waarna om 14.30 uur het potje volleybal begint. Meer dan een potje is het niet, want het gaat puur en alleen om Johan van der Veen. “Iedereen is welkom, maar het gaat om Johan. Hij moet zoveel mogelijk bekenden tegenkomen”, geeft Hilarius verder op de website aan. Het plan is om een uurtje te spelen. Hilarius verwacht dat van der Veen stiekem nog wel een beetje in zijn oude rol kruipt. “Hij is vast lekker kritisch, zoals hij dat altijd is. Het wordt een leuk potje, met mensen tussen de achttien en zestig in het veld. Een mooie manier om Johan te eren”, sluit Hilarius af.

Rond de wedstrijd wordt er ook geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Er is een stand waar de aanwezigen geld kunnen doneren en tevens is er een speciale pagina op de site van het KWF geopend. Johan verblijft momenteel in een hospice.

gh @ VoV, bron o.a. website Stichting Sportief Zwolle en persbericht Gerard ter Haar. Foto Jan van den Noort.