Vizier op volleybal

 

Prachtig ereduel voor Johan van der Veen

ZwolleOud

VoV, 06-08-2017. 5:22 uur. Afgelopen zaterdag werd in de Zwolse WRZV hallen een erewedstrijd gespeeld voor de ernstig zieke Johan van der Veen, voormalig speler en manager van het Zwolse topvolleybal. Vele Zwolse volleybalfans hadden gehoor gegeven aan de oproep om deze wedstrijd te komen bezoeken om hun respect voor Johan te betuigen en tevens om de ‘oude en jonge’  Zwolse glorie met een indrukwekkende staat van dienst weer aan het volleybalwerk te zien. 

Enkele weken geleden kreeg Johan, prominent oud-speler, oud – trainer / coach / adviseur / supporter van tal van VC Zwolle teams, oud-bestuurslid van VC Zwolle (en veelvuldig international en ex-manager van Kuipers/Zwolle en Landstede Volleybal) het bericht dat hij ernstig ziek is. Een aantal vrienden bood hem een passend gebaar door een ‘bedank’ wedstrijd te organiseren tussen voormalige teamgenoten en spelers van de teams waarvan hij manager is geweest.

Op de bovenstaande foto van Chris Overkleeft zult u rondom Johan ongetwijfeld de bekende gezichten herkennen van de Zwolse volleybalsterren van weleer en enkele van heden ten dage. Zonder de anderen tekort te willen doen, noemen we er een aantal: Harrie van den Brink, Reinder Nummerdor, Ronald Zoodsma, Jelle Hilarius en Joost Kooistra. 

Hoe de wedstrijd was? Te zien was dat de mannen, jong en iets ouder, de lessen van Johan nog niet verleerd waren en nog steeds een heel aardig balletje konden slaan. De uitslag? Onbelangrijk, het belangrijkste was dat Johan heel veel oude bekenden terugzag, die hem met deze ere- en bedankwedstrijd een groot plezier hebben gedaan. Hij heeft genoten en dat was ook de bedoeling.

gh @ Vizier op Volleybal. FotoOverkleeft.nl.