EK U20: NL–duo’s naar KO tussenronde

VoV, 08-09-2017. 18:45 uur. Bij het EK beach U20 op het Italiaanse eilandje Vulcano was de tweede dag voor de Nederlandse duo’s een stuk minder succesvol dan de eerste, toen drie overwinningen te noteren vielen. Vandaag moest het duo Blom / de Groot twee keer ‘de wei’ in en speelden de dames van Driel / Stam hun laatste poule wedstrijd.

Om daarmee te beginnen. Na de twee zeges van gisteren waren van Driel / Stam al zeker van een volgende ronde, tegen het eveneens ongeslagen duo Spela Morgan / Tajda Lovsin uit Slovenië ging het om de poule winst en het startbewijs voor de achtste finale.  Op dat ticket stond na afloop helaas niet de naam van het KBU / BTN duo, zij verloren namelijk met 1-2. Beide teams wonnen een set met drie punten verschil, in de tiebreak bleek de tegenstander echter de betere. Met 10-15 verwezen ze het Nederlandse tweetal naar de tweede plaats in de poule en de tussenronde.

De tegenstanders in de tussenronde zijn Vanesa Grosberga / Anete Namike uit Letland. Morgenvroeg om 9:20 uur staat die wedstrijd gepland.

Bij de mannen ging het in de eerste wedstrijd van de dag tegen de Fransen Timothé Platre / Théo Faure, de nummers 24 van de plaatsingslijst, in de eerste set helemaal de vereerde kant op voor de Nederlanders. Met 10-21 nam het Franse duo een 0-1 voorsprong. Bijna hadden Mees Blom en Yorick de Groot er via de tweede set nog een tiebreak uitgesleept, maar met 22-24 mislukte dat net. Dus met 0-2 verloren.

De tweede tegenstander van Blom / de Groot kwam uit Finland, het duo Villi Topio / Valtter Pennanen, dat net als de Nederlanders één zege en één nederlaag achter de naam had. Binnen het half uur rekende het BTN duo met hen af. Met 21-13 en 21-14 bestond er geen twijfel over wie er de beste ploeg binnen de lijnen was.

Blom / de Groot sluiten de poulefase als tweede af, de volgende tegenstander van hen was nog niet bekend bij publicatie van dit artikel.