Vizier op volleybal

 

KBU opleiding werpt vruchten af

VoV, 13-09-2017. 4:29 uur. Vier keer internationale uitzending leverde vier keer eremetaal op. Een fantastische score, en een bevestiging van de kwaliteit van de opleiding van de Kadijk Beach University. Het afgelopen jaar werden spelers vier keer uitgezonden naar internationale toernooien, en alle keren wisten zij Nederland te belonen met een medaille.

Aan het einde van vorig seizoen was het Mexime van Driel, die samen met Nika Daalderop zilver wist te behalen op het Wereldkampioenschap onder 19 jaar in Larnaca, Cyprus. Dit jaar pakte het team Emi van Driel – Raisa Schoon in Siofok, Hongarije, zonder setverlies de eerste kwalificatieronde voor de Jeugd Olympische Spelen. Ditzelfde team wist ook op het Europees Kampioenschap onder 18 een fantastisch resultaat neer te zetten in het Russische Kazan. Zij wonnen zilver in een zinderende finale, die nipt werd verloren van thuisland Rusland.

Dit weekend was het Mexime van Driel, die met BTN gelegenheidspartner Katja Stam (foto),  de bronzen medaille wist te winnen op het Europees Kampioenschap onder 20.

Vier medailles met een gouden glans. Immers, gezien de leeftijd van de speelsters zit er nog veel meer in het vat.

gh @ VoV, bron Kadijk Beach University, René van der Giessen. Foto CEV.