Vizier op volleybal

 

Voorbereiding Webton Hengelo zit erop

VoV, 17-09-2017. 6:02 uur.  Op 15 augustus startte de voorbereiding van het vlaggenschip uit Hengelo. Van het team van vorig jaar was het afscheid nemen van enkele trouwe gezichten en vaste waarden. Met coachend duo Rinke Olthof en Marthijn Wolters, middenman Matthijs Reinder, diagonaal Steven de Boer en libero Maarten de Boer verdwenen er zomaar vijf  belangrijke krachten.

Al vroegtijdig werd er door het bestuur hard gewerkt om op zoek te gaan naar geschikte vervangers en dit harde werken werd rijkelijk beloond. Waar de mannen van Webton Hengelo het in het afgelopen seizoen nog met een krappe tien koppige selectie moesten stellen, staat er dit seizoen een voltallige selectie van twaalf spelers. Een nieuwe coach werd gevonden in Hans Bruins, welke in het verleden onder meer aan het roer stond van Rivo Rijssen.

Van Eredivisieploegen Alterno en SSS werden Sjoerd Wessels en Frank van den Noort ingelijfd en van FC Schüttorf  ’09 kwam Thijs Nijeboer de selectie versterken. Ex-Twente ’05 speler Julian Freriks zal de libero rol gaan vervullen en ten slotte werd talent Stefan Boermans aan het eerste heren team toegevoegd. Langgeblesseerden Mark Koning en Elmar Heupers kunnen inmiddels weer blessurevrij meedraaien en ook Ruben de Boer, Jasper Smit, Hans Korpershoek, Sybe Tabak en Luc Veldhuis zijn de club trouw gebleven.

Met een nieuwe coach en vijf nieuwe spelers was er in de voorbereiding dan ook aardig wat inpassingswerk te verzetten. Er werden dan ook de nodige voorbereidingstoernooien afgewerkt tegen teams uit de Topdivisie en Belgische 2e liga. Zo werd acte de présence gegeven in Tilburg, Sliedrecht en Kampen. Dat laatste werd gecombineerd met een teamweekend, waarbij de mannen ook op de waterski’s konden laten zien wat ze in huis hadden. Ook werd er doordeweeks nog wat geoefend, onder meer tegen de Duitse vrienden van FC Schüttorf  ’09.

Afgelopen zaterdag werd ten slotte de nieuwe thuishal Veldwijk getest voor de seizoensouverture van 23 september. De mannen van Hans Bruins speelden een vijfsetter tegen Eredivisieploeg SSS uit Barneveld en trokken met 2-3 aan het kortste eind. Een goede test voor de nieuwe selectie, maar ook het hele team om de ploeg heen, waarbij het stap voor stap klaar is voor de eerste knaller tegen promovendus VCV uit Veenendaal.

De seizoenopening staat gepland voor zaterdag 23 september in de ‘oude vertrouwde’ nieuwe sporthal Veldwijk. Bovendien volgt er na de wedstrijd de eerste openingsparty. Be there!

gh @ VoV. Bron Elmar Heupers. Webton Hengelo. Foto Michel Migchielsen.