Vizier op volleybal

 

Prima presentatie bij Apollo 8 D1

VoV, 17-09-2017. 7:00 uur. Ecare Apollo 8 had het gisteravond prima voor elkaar bij hun teampresentatie van Dames 1 in de Veste. Goed gevulde tribunes, een uitdagende tegenstander, harde beats uit de boxen en een wedstrijd over de maximale lengte.

Na het inspelen verlieten de teams de zaal en in het donker met de schijnwerpers op zich werden de speelsters één voor één voorgesteld, met het Talent Team als eerste. Dat begon bij nummer één, Eline Geerdink en ging via nummer vijf Dagmar Boom en nummer negen Suzanne Kos naar nummer vijftien Lisa Nobel. En uiteraard werd de staf niet vergeten.

Daarna volgde hetzelfde ritueel voor Apollo 8. Nummer één Rinske Hofstee, nummer vier Jet Oosterheert, nummer acht Lieke Hilgenberg en zo verder naar nummer twaalf Manon van ’t Rood, die met een radslag de zaal binnenkwam. En ook hier volgde daarna de staf met de gebroeders Oosting als eerste.

Okay mooie show, maar een niet onbelangrijk deel van de avond was toch ook wel de oefenwedstrijd tussen de Eredivisionist en de Bornse Topdivisieploeg.  Het werd een duel met twee, misschien figuurlijk wel drie verschillende gezichten. Natuurlijk door de vele wissels waren er letterlijk wel een stuk of twintig verschillende gezichten binnen de lijnen, maar dat terzijde.

Het Talent Team was in de eerste twee sets de duidelijk betere ploeg met twee keer 19-25, de sets daarop werden door Apollo 8 met 25-17 en 25-13 gewonnen, waarna de Nederlandse talenten in de vijfde set hard uithaalden met 7-15.

Apollo 8 kreeg in de eerste set na de 8-7 voorsprong twee serve series achter elkaar tegen. Eerst serveerde Lisa Nobel haar team naar 8-11 en even later deed Demi Korevaar daar nog een schepje bovenop door de stand met haar opslagen naar 10-14 te tillen. Blokkerend hadden de jonge gasten het goed op orde en ook hun foutenlast beperkten ze tot een minimum. Apollo 8 kon via Esther Huls nog inlopen naar 13-15, maar kreeg vervolgens geen grip op met name de vlot scorende Lisa Nobel en Tess de Vries. Via 16-20 en 18-22 werd het 19-25.

In de tweede set had het Talent Team bij 4-12 al een enorme kloof geslagen, Annick Meijers en Vera Mulder rammelden de punten als rijpe appelen van de boom. Apollo zag er in deze periode helemaal niet goed uit en dat werd na de 4-12 eerst nog een beetje erger toen ze met 6-16 en 8-18 achter kwamen. Toen herstelde de ploeg zich en konden ze scorend wat terug doen, mede omdat Talent Team een aantal keren in de fout ging en Ilona ter Avest met Marlon Stevelink een paar maal een sluitend blok neerzetten. Apollo kwam terug naar 15-22, de achterstand was echter te groot om het Talent Team nog echt van de wijs te brengen.

Beide coaches wisselden. Bij Apollo begonnen Jet Oosterheert en Antoinette Posthuma, die beiden in de vorige set waren ingevallen, in de basis. Bij de ploeg uit Papendal begonnen onder andere Fleur Meinders, Indy Bayens en Rianne Vos in de Starting Six.

De gewijzigde samenstelling was even wennen  bij de gasten. Na drie fouten op rij ging Apollo met 4-1 aan de leiding. En deze keer bepaalden zij verder de gang van zaken binnen de lijnen. In ieder geval tot 11-6, daarna krabbelde het Talent Team terug. Bij 14-14 waren ze ernaast en konden ze blijven volgen tot 16-15. Marlon Stevelink bracht met de zoveelste tweede bal score Laury Donker aan serve, op haar opslagen had de passlijn van de gasten geen verweer. Laury serveerde Apollo naar 23-16, stevig geholpen door blokpunten van het duo ter Avest / Stevelink. Het werd via 25-17 dus 1-2.

Apollo had vlot een 5-2 voorsprong in de vierde set te pakken, Manon van ’t Rood begon met twee aces waarop we ‘so mut ‘t ‘ naast ons hoorden. Na de 5-2 volgden series van beide partijen. Eerst serveerde Indy Baijens Talent Team naar 6-7, daarop maakte Rianne Nijhof er met haar opslagen 10-7 van en vervolgens voegde Juliet Huisman er nog een serie aan toe voor de 20-9 stand. Talent Team was van slag, leek na de 5-5 het scoren via eigen aanval te hebben verleerd en kon pas op 23-11 nog twee keer iets terug doen.  Op 24-13 was Manon van ’t Rood weer voor de serve aan de beurt, ze sloot met een ace af. ‘So mut ‘t ‘ hoorden we weer naast ons.

Apollo kon in de vijfde set een 1-4 achterstand inhalen tot 5-6, maar toen gingen de kaarjes uit en werd het figuurlijk donker voor Apollo in de zaal. De schijnwerper ging op Annick Meijers van Talent Team die haar ploeg in een ruk naar 6-13 serveerde. Met stevige scorende hulp aan het net van Rianne Vos en Dagmar Boom En daarmee was de strijd wel gestreden.

Beide trainers zullen genoeg verbeterpunten gezien hebben. Het Talent Team heeft nog even voor de competitie begint,  Apollo 8 gaat volgende week naar Alterno Apeldoorn voor hun eerste duel om het echie.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy van ’t Rood.