Yellow Tigers winnen van Duitsland

VoV, 17-09-2017. 12:25 uur. Onze Zuiderburen speelden gisteren op hun fandag een ‘uitwuifwedstrijd’ tegen onze Oosterburen. Voor beide ploegen was het een van de laatste mogelijkheden om te kijken hoe de vlag er zo vlak voor het EK bij hing. Zoals bekend veronderstelt speelt België in dezelfde poule als Oranje bij het EK.

De ‘Schmetterlinge’ van Duitsland hadden daags ervoor achter gesloten deuren een onofficieel duel tegen de Yellow Tigers met 0-5 gewonnen. Vlinders kunnen dus van tijgers winnen. maar bij de officiële versie van de interland gingen de vlinders met 3-1 ten onder. Via de setstanden 21-25, 26-24, 25-19 en 25-15. Vandaag spelen beide teams nog een keer tegen elkaar, weer niet officieel, maar achter gesloten deuren.

In de eerste set was Duitsland aan het eind net iets effectiever dan de Belgische ploeg. De wedstrijd kantelde toen Duitsland in de tweede set een 13-16 voorsprong via 20-20 zag veranderen in een 26-24 nederlaag. Frey Aelbrecht voltrok het vonnis over de Duitse ploeg.

Met de steun van hun supporters ging België toen steeds beter spelen en kon het initiatief blijven behouden, mede door de vele fouten bij Duitsland. De Yellow Tigers zagen in de derde set een 7-3 voorsprong bijna teniet gaan bij 14-13, maar met veel enthousiasme en steun van de fans lukte het onze Zuiderburen om toch met ruim verschil te finishen. België drukte in de vierde set door en tankte door de 25-15 veel zelfvertrouwen in de aanloop naar het EK, waar Oranje de eerste tegenstander is.

Laura Heyrman werd met 19 punten topscorer bij België. Lise van Hecke scoorde 18 keer en Freya Aelbrecht 14 keer. Bij Duitsland kreeg Louisa Lippmann er 13 op naam.