AVV Keistad H1 door in de Beker

VoV, 17-09-2017. 19:12 uur. Afgelopen zaterdag is het de mannen van AVV Keistad H1 gelukt om de tweede ronde van de Nationale Beker te halen. In de eerste ronde van de Beker moest het team van coaches Marcel Ruijterlinde en Michiel Bakker het opnemen tegen drie teams uit de 2e divisie.

In de IJsselhal in IJsselstein waren Woudenberg, NVC uit Nieuwegein en de thuisploeg Vives de tegenstanders. AVV Keistad zou als 1e divisie ploeg wel de betere moeten zijn en deze drie wedstrijden winnend moeten afsluiten, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

De mannen uit Amersfoort speelden de eerste wedstrijd tegen de ploeg uit Woudenberg. Keistad H1 was de eerste set zeker nog niet bij de les. De ene na de andere eigen fout werd gemaakt en daardoor kwamen de mannen uit Woudenberg makkelijk aan punten. De set werd verloren met 25-16.

Het was een valse start en dat werd in de tweede set even recht gezet. De mannen van Keistad gingen beter serveren en verdedigend ging het iets beter lopen. Er werd nog wel te weinig direct gescoord, maar het was goed genoeg en met 12-25 was de set voor Keistad. In de derde set liepen de mannen uit Amersfoort snel uit naar een kleine voorsprong en die werd niet meer weggegeven waardoor de eerste wedstrijd van de dag werd gewonnen.

Kort na de eerste wedstrijd gingen de mannen van Keistad zich klaarmaken voor de tweede wedstrijd tegen NVC uit Nieuwegein. Dit zou een hele andere wedstrijd worden. De fanatieke ploeg uit Nieuwegein had in de voorronde van de beker Sovoco uit Soest al verslagen. Sovoco speelt dit seizoen ook in de 1e divisie in de poule van Keistad dus dit zou een lastige wedstrijd worden.

Dit werd in set 1 meteen duidelijk. De mannen van Keistad speelden heel wisselvallig terwijl NVC keihard vocht voor ieder punt. De eerste set werd daardoor gewonnen met 21-25 voor NVC, maar Keistad gaf zich niet gewonnen en knokte zich met moeite terug in de wedstrijd. De tweede en de derde set werden daardoor vanuit een goede voorsprong gewonnen zo ging ook de winst van de tweede wedstrijd naar Keistad.

Ook de laatste wedstrijd tegen de thuisploeg Vives wilden de mannen winnend afsluiten om zo door te gaan naar de volgende ronde van de Beker. Het spel van Keistad was nog niet van het niveau wat de heren kunnen behalen, maar met een goede services en een sterke verdediging lukte het de heren telkens een paar punten voor te blijven op Vives en zo werden beide sets gewonnen. Door deze drie overwinningen gaan de mannen van AVV Keistad naar de volgende ronde van de Beker die in oktober gespeeld gaat worden.

Volgende week gaat de competitie in de 1e divisie beginnen. Dan zullen de mannen uit Amersfoort meteen afreizen naar Groningen om het in de eerste wedstrijd op te nemen tegen Donitas.

Woudenberg – AVV Keistad (1-2; 25-16, 12-25, 11-15)

AVV Keistad – NVC (2-1; 21-25, 25-19, 15-10)

AVV Keistad – Vives (2-0; 25-23, 25-20)

gh @ VoV, bron Communicatie AVV Keistad. Foto Jan van den Noort.