Nog werk aan de winkel voor VC Velden

VoV, 17-09-2017. 19:22 uur. De eerste ‘officiële’ wedstrijden van het nieuwe seizoen zijn gespeeld. Terwijl het al echt ergens om ging, zagen wij het toch vooral als extra oefenwedstrijden. Met een niet helemaal fitte selectie, werden enkele speelsters gespaard en moesten anderen drie wedstrijden er vol tegenaan.

De eerste wedstrijd namen we het op tegen VC Olympia uit Panningen. Een team dat we ook in de reguliere competitie tegen gaan komen. We begonnen sterk en stonden al snel met 8-3 voor. Halverwege de set wisten de dames van Panningen toch dichterbij te komen en moest er een tandje bijgeschakeld worden. Uiteindelijk haalden wij met 25-22 de eerste set binnen. In de tweede set kon VC Olympia het tempo niet meer bijbenen en bouwden wij een mooie voorsprong op. Met 25-17 werd ook set 2 gewonnen en was de eerste overwinning een feit.

Na een korte pauze was het weer tijd voor de volgende wedstrijd. Deze keer waren het de dames van VoCASA die tegenover ons stonden. We keken in de eerste set tegen een kleine achterstand aan, maar met goed volleybal werd deze omgetoverd in een 22-19 voorsprong. Helaas was het toen afgelopen… Door een sterke servicebeurt van VoCASA konden wij geen punt meer maken en ging de eerste set met 22-25 naar de dames uit Nijmegen.

In set 2 kregen we meer problemen in de passing en was het geloof in eigen kunnen een beetje weg. VoCASA kon de set redelijk eenvoudig uitspelen (15-25) en won met 0-2 de wedstrijd.

Als laatste speelden we tegen VC Ledub, een bekende tegenstander van de afgelopen jaren. De eerste set ging tot halverwege nog gelijk op. Daarna schakelde de dames uit Budel een tandje bij en wonnen ze de eerste set met 17-25. In de tweede set liepen we continu achter de feiten aan en kwamen we niet in de buurt van VC Ledub. Met eenzelfde setstand (17-25) ging de overwinning naar Budel en werden zij ook de nummer 1 van deze eerste bekerronde.

We hebben zeker mooie dingen laten zien vandaag, maar ook ontdekt waar we nog hard  moeten trainen. Zaterdag 23 september starten wij de competitie tegen HLB/Van Daal DS1. We hopen op veel support, om 17.00 uur in de Vilgaard!

gh @ VoV, verslag van Ivon Dings, VC Velden.