Vizier op volleybal

 

Twee keer verlies Lycurgus in driekamp

VoV, 18-09-2017. 6:00 uur. Abiant Lycurgus heeft zaterdagmiddag bij de driekamp in Annen beide oefenduels verloren. Het Duitse SVG Lüneburg en Orion uit Doetinchem waren te sterk voor de kampioen van Nederland.

De driekamp bestond uit wedstrijden van drie sets. Door een handvol blessures had trainer coach Arjan Taaij maar de beschikking over een selectie van negen spelers. Van de inzet van Auke van de Kamp (pink), Pascal Hoogstra (knie), Erik Mattson (rug), Niels de Vries (buikspier) en Dennis Borst (knie) moest de trainer coach afzien, zij waren niet fit.

Lycurgus verloor het eerste duel met 0-3 (20, 13 en 9-15) van Lüneburg. De dag ervoor had Lycurgus al met 2-3 van de ploeg uit de Bundesliga, ze werden afgelopen seizoen vijfde,  verloren. Later op de middag was ook Seesing Personeel Orion te sterk voor de Groningers. Toen werd het 1-2 via de setstanden 21-25, 25-23 en 22-24. Weinig verschil dus.

Voor de Groningers en de Doetinchemmers was het de opmaat voor de strijd om de Supercup op 1 oktober. Al zullen de beide coaches zeker niet het achterste van hun tong hebben laten zien. De verdere voorbereiding op het nieuwe seizoen voltrekt zich voor Lycurgus in Polen.

De organiserende vereniging had nog een leuke geste voor alle deelnemers, dus voor de spelers, begeleiders, coaches,  scheidsrechters, lijnrechter, teller(s), dweiler(s), ballenmeisjes en speaker. Allen kregen een zonnebloem aangeboden.

gh @ VoV, bron onder andere RTV Noord. Foto Tina Kolthof.