Apollo 8 wint in de beker van Set-Up ‘65

VoV, 18-09-2017. 6:18 uur. Voordat we aan het bekerverslag beginnen eerst wat info over de gewijzigde samenstelling, van Ecare Apollo Heren 1, want hier zijn wel enkele wijzigingen het vernoemen waard.

Naast dat de trainerstaf een nieuwe uitdaging vond vertrok Jelle Clemens naar Set-Up, Stefan Boermans naar Webton Hengelo, Waanders is in het 3e gaan spelen, Mark Willem zou stoppen, Sauer leek een jaar heren 3 de beste oplossing en Bas Haar gaat voor ruim een half jaar op stage. Wat bleef er nog over; Erwin Wes, Rob Smienk en Matteo Rogantini.

Vanuit het 2e sloten daarop Tobias Lansink, Jasper Stam, Martijn Veenhof en toen hij overtuigd was Marc Mulder aan. Sauer besloot toch in het 1ste te blijven en Mark-Willem toonde zich eensgezinds en gaat zijn atletiek carrière combineren met volleybal op Eerste Divisie niveau. Tijmen Reinders en Robbin Hertong zijn overgekomen vanuit Webton Hengelo waarbij Tijmen zich zal toespitsen op de libero positie en Robbin Hertong voor veel posities inzetbaar is. Tot slot is er ook nog een nieuwe trainer. Viktor Artomonov. Ondanks zijn 58-jarige leeftijd nog altijd een ongenaakbare spelverdeler en prettige man om te bouwen aan een nieuw team, we hebben er allemaal veel zin in.

Vorig weekend trad heren 1 met een nagenoeg fitte selectie aan tegen Side-Out uit Slagharen.  Een officieuze bekerwedstrijd die werd omgedoopt tot driekamp waarbij ook Olhaco als tegenstander aansloot. Wes, Smienk, Matteo, Sauer, Mark-Willem en Marc Mulder betraden namens Apollo 8 het veld.  De eerste twee sets bleef deze opstelling ongewijzigd en werd er twee keer krap gewonnen, 2-0. Daarna Tobias voor Matteo en Martijn voor Mark-Willem. Deze set bleek een prooi, 25-18 en 3-0!

Niet geheel onlogisch ga je een ronde verder in de beker als je wint, daar hadden een aantal mensen nog niet bij stil gestaan. Zo had Sauer een vrijgezellenfeest vrijdag 15 september en had Wes in de volgende bekerronde een buurt barbecue waar hij zelf de organisatie van aanstuurde.  Al snel bleek het niet om één wedstrijd te gaan maar om drie. Dat werd een mooie uitbreiding van onze voorbereiding..

Afgelopen zaterdag vertrokken we al om 11.15 richting Barchem. Met Marc Mulder als chauffeur trokken we allemaal de veiligheidvestjes aan en maakten we vaart richting de 2e bekerronde.

De eerste tegenstander op deze vroege zaterdag betrof BVC uit Barchem. Mulder, Mark Willem, Sauer, Stam, Tobias en Smienk begonnen met weinig kennis van deze tegenstander zeer overtuigend aan deze wedstrijd. In no – time stond er een 12-4 tussenstand op het bord en na een flinke uithaal van Sauer gaf Marc Mulder maar eens aan, Sauer je moet vaker zo’n feest hebben op vrijdag…daar komen we later in dit verslag nog even op terug.

Door de ruime afstand daalde ons concentratieniveau aanzienlijk. Time – outs brachten geen uitkomst. Uiteindelijk werd de set met 25-19 gewonnen maar op deze wijze verder spelen zou ons geen goed doen. En dat bleek, de 2e set werd door weinig overtuiging aan onze kant met 25-16 verloren waarop een 3e set gespeeld werd, ook hier bleef het slordig en weinig overtuigend, 15-7.

Dat moest beter in de 2e wedstrijd tegen Rivo Rijssen. Helaas lukte dit niet gelijk en verloren we de 1e set met 25-23, de betere lijn zat er in. Sauer zat er ondertussen behoorlijk doorheen, geen concentratie en het spelinzicht daalde, het bleek toch niet zo verstandig flink te feesten voor een wedstrijddag. Matteo verving hem met verve en de 2e set werd een prooi; 25-19. Daarop werd ook de 3e set met 15-13 gewonnen. 2-1 winst. Viktor mocht deze set de spelverdeling verzorgen.

En toen nog de kraker tegen Set-Up 65, toch wel een beetje onze rivaal dit jaar in de 1e divisie. Een team waar sterke spelers zich samen hebben gevoegd tot een mooi geheel. Op voorhand leek het niet onlogisch dat wij deze wedstrijd zouden verliezen. Niets bleek minder waar. Sauer begon nog in de 1e set om het weer te proberen, dit bracht geen uitkomst en Matteo ging terug.

Helaas was dit niet voldoende om deze set te doen kantelen. Met eenzelfde opstelling in de 2e set en een harde wil om te vechten voor elke bal zorgde ervoor dat de 2e set met 25-22 gewonnen werd. Een heel duidelijk stuk teamwork! De 3e set werd met dezelfde instelling gespeeld en waar Set-Up onderling bleef mosteren speelden wij vrolijk verder. Constante serve-druk, goede pass, sterk verdedigwerk en slim aanvalspel werden beloond.

De set werd met 17-15 gewonnen waardoor we de wedstrijd met 2-1 wonnen. Omdat BVC, Set-Up en Apollo ieders twee wedstrijden wonnen zou op punten – totaal duidelijk worden dat Set-Up de volgende ronde verder mag bekeren. Daar hebben wij als ploeg in voorbereiding vrede mee. Als 3e in de poule eindigen en toch gewonnen hebben van nummer 1 voelt als een hele grote overwinning.

Volgende week gaan we ons meten in de competitie. E.V.V uit Elburg zal de eerste tegenstander zijn. We zien jullie daar natuurlijk graag.

gh @ VoV, Verslag via Rob Sauer, Ecare Apollo 8 Heren 1.