Sliedrecht H2 slaagt voor laatste test

VoV, 18-09-2017. 13:06 uur. Het jonge team van trainer Frank Vlot heeft de laatste oefenwedstrijd in de aanloop naar de competitie winnend af weten te sluiten. Met bij vlagen prima spel, lijkt het team klaar voor de clash met de reserves van Inter Rijswijk aanstaande zaterdag.

Een klein stukje “nostalgie” op zaterdag 16 september. De wedstrijd tegen Scylla uit Wageningen werd gespeeld in Sporthal de Stoep. In een benauwde “kantine” konden we net een bakkie thee  krijgen en al vroeg struinden we de oude catacomben binnen om onszelf op te laden. Fijn om weer even terug te zijn, maar hierdoor nogmaals bevestigd: Wat heeft Sliedrecht Sport een fantastische nieuwe hal mogen bouwen zeg: De Basis!

Tegen het team van Johan van Zelderen werd furieus gestart. Onder de prima begeleiding van eerste scheidsrechter Kroon werd direct de toon gezet. De kuif serveerde direct vijf punten op rij en de eerste paniek in het achterveld was zichtbaar. Passend was Scylla kwetsbaar, waardoor het aanvalsspel voorspelbaar werd. Jorren kon de buitenaanvallers prima opwachten en zelfs Jeffrey gokte een paar keer goed. 1-0 voorsprong was een feit.

In de tweede set kreeg Scylla iets meer grip op de service. Aanvallend bleven alleen de buitenjongens overeind. Het koppel De Boeck / Beukers maakten handig gebruik van de handjes, maar het was overall onvoldoende om een ruime voorsprong te nemen. Een verloren set, ondanks enkele mooie omloopballetjes, en de stand werd gelijk getrokken.

In set 3 werd het jonge duo op de buitenkant afgelost door het iets minder jongere duo. Kroon / op ’t Hof, bekend van de beachtour, namen de honneurs waar, maar waren in beginsel alleen serverend een meerwaarde voor het team. Positief was zeker de ontwikkeling van DE Mart. Steeds meer neemt hij de overhand in rally situaties waardoor de spelverdeler al vroeg kan vertrouwen dat de bal in z’n handjes terecht komt. Ondanks het even verschuiven van de kuif van spelverdeler naar diagonaal kon Sliedrecht Sport een tweede verlies niet voorkomen. Er werd tegen een 1-2 achterstand aangekeken.

Mastermind Vlot deed een gouden greep door de nieuwe plank het veld op te brengen. Robert viel voortreffelijk in en kantelde de wedstrijd naar het voordeel van Sliedrecht Sport. Samen met Rick J op de tandem over rechts vormden zij een dodelijk koppel. De stand werd razendsnel op 2-2 gezet.

Set 5 wilde de man van glas weinig risico lopen en serveerde het team van Scylla eigenhandig terug naar de studentenstad. Een 3-2 overwinning aan de vooravond van de seizoensouverture. Prima!

De tussenstand na week 3: Serveren: 6.5, Passing: 7.5, Blokkering: 7, Verdeling: 7, Aanval: 6.5, Verdediging: 6.5. Totaal: 41  (+4 een mooie week dus)

A.s. zaterdag voor ‘t echie! Inter Rijswijk 2 – Sliedrecht Sport 2, 16:30 uur in de Marimbahal.

gh @ VoV, verslag van Roy Kroon. Sliedrecht Sport Heren 2.