Vizier op volleybal

 

Startschot voor de Topdivisies (m + v)

VoV, 20-09-2017. 6:20 uur. Dan is het zaterdag (eindelijk) weer zover. Niet dat we te klagen hebben gehad met het volleybalaanbod in de zomermaanden, maar de eigen vaderlandse competitie is toch net even wat anders. Wie speelt waar, hoe gaan de promovendi het doen, zijn de gedegradeerde teams niet te goed voor hun huidige divisie?

Omdat het de eerste competitie zaterdag van het seizoen wordt is er natuurlijk nog niet al te veel te zeggen over de onderlinge verhoudingen. Ieder team heeft zijn doelstellingen geformuleerd en dat zal van handhaving, tot top drie, tot kampioen worden zijn.  Zeker, de teams hebben al volop geoefend en zijn in die campagnes en toernooien elkaar wellicht ook wel een paar keer tegengekomen, maar welke trainer zou al zijn kaarten open en bloot op tafel hebben gelegd?  We denken niemand.

Daarom is per duel voorbeschouwen eigenlijk nu ook nog niet zo relevant, maar eerst een week of vier vijf afwachten, dan kan wellicht een conclusie getrokken worden uit de resultaten tot dan.

De Topdivisie Dames:

Nieuw in de Topdivisie zijn via promotie VC Sneek 2 en Laudame Financials / VCN. Oskam Taurus maakte het stapje terug uit de Eredivisie.  De nieuwelingen krijgen meteen op de eerste speeldag al meteen een stevige test. VC Sneek 2 speelt thuis (19:00 uur) de noordelijke derby tegen IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles en VCN krijgt de Pharmafilter US dames tegenover zich, zij beginnen om 20:00 uur. Bruidskleding en modderpakken zijn ingeruild voor wedstrijdtenues.  Oskam Taurus heeft ook thuisvoordeel, SV Dynamo Apeldoorn komt op bezoek, daar wordt ook om 20:00 uur aangefloten.

VV Alterno 2 en Ecare Apollo 8 oefenden al een paar keer tegen elkaar, zaterdag gaat het in Apeldoorn om het echie. Begin 20:00 uur.  Seesing Personeel Orion krijgt VV Utrecht in Doetinchem op bezoek, de scheids fluit om 19:00 uur voor de competitiestart. En last but not least  is er nog het duel in Groningen tussen Overtoom Brand Expertise Donitas en Prima Donna Kaas Huizen. Om 19:30 uur wordt er daar voor het eerst geserveerd.

De Topdivisie Heren:

Geen thuisvoordeel bij de competitie opening voor de teams die vanuit de Eerste Divisie naar de Topdivisie promoveerden. AH van Mierlo / Reflex weet sinds vorige week, vanwege het Westvast toernooi, de weg naar Compaen te vinden (begin 20:00 uur) en MKB Accountants / VCV heeft de eer als eerste team te gast te zijn in de Veldwijk hal in Hengelo, het nieuwe onderkomen van Webton. Daar wordt ook om 20:00 uur begonnen. En Webton kennende zal het aan spektakel bij de seizoensopening niet ontbreken.

Ex – Eredivisionist Nesselande VoorElkaar, dat met de nieuwe naam CAS-CRM ZVH in de Topdivisie uitkomt, moet het thuis tegen de Witte Olhaco, dat via een ‘omweg’ behouden bleef voor de Topdivisie,  opnemen. Meteen maar goed starten, de punten die je nu mist kun je niet meer goedmaken.

Sliedrecht Sport mag meteen de verre reis naar Kenders Bouw DIO Bedum maken, ze beginnen om 19:30 uur. Op dezelfde tijd wordt er ook voor het eerst gefloten bij VoCASA, dat zich ook via een ‘omweg’ handhaafde, tegen Volley Tilburg.  En verder moet HLB van Daal / DS bij Pelster / Cito op bezoek. Daar beginnen ze om 19:15 uur.

We denken dat er verdeeld over Nederland van Noord tot Zuid en Oost naar West genoeg keuze is om een mooie wedstrijd te gaan zien uit een van beide Topdivisie. Succes ermee.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy van ’t Rood / Jan van den Noort.