Vizier op volleybal

 

Seizoenstart Compaen: Talent vs routine

VoV, 20-09-2017. 13:10 uur. De seizoensopening Compaen vs Reflex, zaterdag in Sporthal Oostzaan om 20:00 uur, is de strijd van de vierdejaars topdivisionist tegen de nieuwkomer op dit niveau. Aan de andere kant wordt het ook het duel tussen het talent bij de Oostzaners en de routine uit Kampen.

Waar de thuisploeg liefst vijf spelers in de leeftijdscategorie tot en met 20 jaar in de gelederen heeft, wemelt het bij de gasten van voormalig eredivisiespelers. Neem alleen al de reusachtige diagonaalaanvaller Willem-Maarten Heins, in het verleden goed voor drie landstitels en twee bekers bij Zwolle. Het wordt dus een interessante ontmoeting.

Compaen staat aan de vooravond van een ongewis avontuur. De zekerheden van de afgelopen seizoenen, Rick van Baar en Lars de Boer, zijn verdwenen en het woord is nu aan de jonkies. Jary Kroon (20) mag tonen dat hij zich na het eerste jaar ontwikkeld heeft op de vreemde positie van passer/loper. Leon Luini (16) wil dat de bondscoaches van Nederland en Italië erom gaan vechten wie dit talent kan selecteren. Middenblokkeerder David Bes (18) kan laten zien dat de opleiding van het Talent Team op Papendal het beste uit spelers naar boven haalt. De nieuwe spelverdeler Bram de Winter (20) en Kevin de Jong (19) gaan dueleren om de regierol.

Het wordt een interessant seizoen voor Compaen. Blijven de talenten overeind in de misschien wel meest competitieve competitie van Nederland? Sliedrecht Sport, Webton Hengelo en Tilburg hebben uitgesproken voor promotie te gaan. Nieuwkomers VCV en Reflex kunnen minimaal in de sub-top eindigen en dan zijn er nog teams van de gevestigde orde als DIO Bedum en Van Daal / DS. Compaen heeft er weer zin in.

gh @ VoV, voorbeschouwing Marcel Vermeulen, Compaen. Foto JohnsPictures.nl