Peelpush Heren 1 dendert door in de beker

VoV, 21-09-2017. 4:45 uur. Afgelopen zaterdag 16 september was het dan zo ver, de eerste bekerronde van de nationale beker werd gespeeld in het Limburgse Reuver tegen VoCASA H2, Skunk H1 en natuurlijk de thuisploeg Revoc H1.

De eerste wedstrijd werd tegen Revoc gespeeld. Hier tegen had Heren 1 nog iets goed te maken na de gigantische misser van de week daarvoor. Peelpush startte ook totaal anders en knalde er met een giga servedruk op waar Revoc geen antwoord op had. Toch bleef het spannend in set één, aangezien het torenhoge blok aan Reuverse zijde zorgde voor de nodige blokpunten. Uiteindelijk trok Peelpush aan het langste eind en won de eerste set met een nipte 23-25 overwinning!

In de tweede set moest deze lijn doorgezet worden, en dit was ook het geval. De Meijelse mannen bleven knallen vanaf de servicelijn en het verzet van Revoc leek een tijdje gebroken. Ze kwamen uiteindelijk nog wel even terug in het spel, maar een aantal domme fouten aan Reuverse zijde werd Revoc fataal, waarna Peelpush met de winst weg kon lopen. 21-25 in het voordeel van Peelpush en daarmee ook meteen 2-0!

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen de jonge gasten uit Nijmegen. Een aantal weken geleden werd er tegen de hoofdmacht van VoCASA geoefend, en aangezien die wedstrijd erg lekker liep was het vertrouwen aanwezig bij Peelpush. VoCASA H2 bleek een iets hogere foutenlast te hebben dan Revoc, en de jonge jongens aan de andere kant van het net speelden soms ietwat slordiger. Hierdoor bleef de servedruk aan Meijelse zijde hoog en konden de Meijelnaren beide sets netjes uitspelen. 25-16, 25-19.

De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen competitiegenoot Skunk H1. Deze promovendus wilde natuurlijk laten zien waar ze van gemaakt waren en lieten niet zomaar over zich heen lopen. Dit resulteerde in een spannende wedstrijd, waarin mooie dingen te zien waren. Hoewel beide teams constant bleven gaan voor elk punt, was de vermoeidheid aan beide kanten goed te zien.

De concentratie zakte op bepaalde momenten weg, maar dit zorgde niet voor een mindere motivatie. Peelpush won de eerste set met 25-23, maar moest de tweede met dezelfde cijfers prijsgeven aan de mannen uit Veghel. In de beslissende derde set werd de huid eveneens duur verkocht, maar kon Peelpush de derde winst van de dag op zijn naam schrijven. 15-13 en een 2-1 eindstand in het voordeel van Peelpush!

Dit wil zeggen dat Heren 1 op een mooie wijze is doorgedrongen naar de volgende bekerronde, waarin de Topdivisie teams komen kijken. De tegenstander staat nog niet vast, maar de datum wel! Dat is namelijk 21 oktober, komt dat zien! Één voor allen, allen voor één!

gh @ VoV, bron Rikus Leenders, Peelpush H1. Foto Wim Simons.