Vizier op volleybal

 

Startschot voor Eerste Divisies Dames

VoV, 21-09-2107. 5:10 uur.  Leuk al dat trainen, die doordeweekse oefenpotjes en die toernooien op zaterdag en/of zondag, al dan niet gecombineerd met een teamweekend  en de deelname aan het bekertoernooi, maar waar het bij alle teams toch echt om gaat zijn de punten, die er in de competitie te verdienen zijn.  En dan meteen vanaf het eerste fluitsignaal, bij de eerste set in de eerste wedstrijd.  Het heeft menig zweetdruppeltje gekost voordat het zaterdag zover is, menigeen zal er spijt van hebben gehad in de vakantieperiode ‘iets minder’ te hebben gedaan en moest daar in de afgelopen weken de prijs voor betalen.

Nieuw seizoen, nieuwe kansen. Voor iedereen. Alle scoreborden staan weer klaar, de tellers, scheidsen, zaalwachten en noem maar op, iedereen moet weer aan de bak voor een nieuw seizoen in de Eerste Divisie bij de dames. Beginnen, bikkelen, beuken, babbelen, balen, benutten, blokken, bijblijven, blameren, balen, basta. Maar wel vooral beginnen.

Eerste Divisie A:

Er zijn nogal wat mutaties geweest in deze Divisie. Via promotie meldden zich VC Zwolle 2 en Have Tjoba.  En toen Oranje Nassau uit Groningen zich terugtrok was er onverwacht ook nog een plaatsje voor De Bevers uit Lemelerveld.  Vanuit de Topdivisie degradeerden TiMaX DeVoKo, toen nog Ikwilvanmijnautoaf.nl / DeVoKo geheten en Nijhuis Technologie Sudosa – Desto naar de Eerste Divisie. Vijf nieuwelingen dus.

Zaterdag begint één van de nieuwelingen als eerste aan het seizoen. Om 14:30 uur wordt er bij VC Zwolle 2 vs Dynamo Tubbergen aangefloten. In Denekamp speelt de degradant tegen de promovendus. Het qua bezetting sterk gewijzigde TiMaX DeVoKo krijgt de Bevers in de Dorper Esch op bezoek. Ze beginnen om 16:30 uur. Daarvoor is er aandacht voor de nieuwe naamsponsor van de Denekampse ploeg.

Tegelijkertijd wordt er ook begonnen bij Heva VCV ‘Topklimaat in Volleybal’ Varsseveld tegen Springendal Set-Up ’65 II, waarin onder andere Mayke Schutte en Lotte Kuipers, beiden vorig jaar DeVoKo, te bewonderen zijn.  VCV redde zich afgelopen seizoen via de p/d wedstrijden. Voordat ze beginnen is ook in Varsseveld nog tijd ingeruimd voor de nieuwe hoofdsponsor van de club.

In Klazienaveen is eenzelfde wedstrijdkoppeling bij Hake Tjoba vs Nijhuis Technology Sudosa – Desto. Alleen ontvangt de promovendus hier de degradant. Om 18:00 uur beginnen ze. En dan blijven er nog twee wedstrijden over tussen teams die al langer op dit niveau uitkomen, maar wellicht wel de nodige speelsters in de gelederen hebben waarvoor de divisie nieuw is. Dash Vorden krijgt in het achtkastelen dorp  Rivo tegenover zich (18:00 uur) en WSV Warnsveld ziet om dezelfde tijd aan de andere kant van het net Krekkers, dat zegt klaar te zijn voor het begin van de competitie.

Eerste Divisie B:

Ook in de eerste Divisie B waren nogal wat mutaties in de samenstelling. IMS / Voltena en VollinGo meldden zich er via rechtstreekse promotie uit één divisie lager, Peelpush II nam de plaats in van Thor en VC Wik Groot Ammers debuteert ook op Eerste Divisie niveau. En verder maakte Scylla de overstap van de A na de B Divisie. Dus ook hier vijf nieuwe teams.

Scylla of Ledub heeft de eer en het genoegen om de eerste opslag van deze Divisie te doen. Deze teams spelen om 16:00 uur tegen elkaar, drie kwartier later begint Sliedrecht Sport 2 tegen debutant VollinGo uit Gouda. Als laatste wordt er om 20:00 uur in Tilburg begonnen. Volley Tilburg opent het seizoen thuis tegen Peelpush II.

Spaarnestad reist helemaal naar Stamproy voor hun duel tegen Hyundai Peter Jansen Stravoc. Om 19:00 uur gaat voor hen het seizoen van start. IMS / Voltena zal de eerste puntjes tegen VoCASA bij elkaar willen slaan, uiteraard zal het omgekeerde ook het geval zijn. En als laatste is Zaanstad de gastheer voor VC Wik, 17:00 uur is het tijstip waar iedereen, die hierbij betrokken is, naar heeft uitgekeken.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.