Vizier op volleybal

 

Veldwijk klaar voor Webton vs VCV

VoV, 21-09-2017. 13:00 uur.  Aankomende zaterdag is het dan zo ver. De start van de competitie, iets waar lang naar uit is gekeken. Een vernieuwde selectie, met liefst vijf nieuwe namen, en een nieuwe trainer in de persoon van Hans Bruins. Een voorbereiding waarin dit alles ingepast moet worden en een zeer lange organisatorische voorbereidingsperiode, waarin het bestuur en het team om de selectie heen veel in orde moest maken om het spelen in de nieuwe hal  mogelijk te maken. De laatste test, afgelopen zaterdag tegen SSS, liet al zien dat sporthal Veldwijk klaar is voor topvolleybal en dat er weer de nodige ambiance te wachten staat voor alle topdivisionisten.

Tegenstander in deze seizoensouverture is MKB Accountants / VCV uit Veenendaal, welke een aantal jaren terug nog in de subtop van de vaderlandse Eredivisie meedraaide. Na organisatorische veranderingen is de licentie overgegaan naar een andere stad, maar de Veenendaalse ploeg heeft de meeste eredivisiespelers van weleer weer teruggehaald.

Dit resulteerde in een zeer duidelijk kampioenschap in de eerste divisie en geeft de kracht aan van de tegenstander van komende zaterdag. De gasten willen op korte termijn de volgende stap omhoog zetten en het beloofd dan ook een direct een serieuze krachtmeting te worden.

Voordat het zover is zullen de mannen op vrijdagavond echter samenkomen om het huwelijk te vieren van Hans Korpershoek. Hij zal dan met zijn vriendin Dawn Kloer in het huwelijksbootje stappen. Van hieruit wensen wij het paar alvast een enorm fraaie dag en alle geluk en liefde toe.

Daarnaast niet geheel onbelangrijk: na de wedstrijd van zaterdag staat direct het openingsfeest van Webton op het programma. Al met al is het duidelijk: BE THERE!

In de Twentsche Courant / Tubantia van vandaag stond een ruim artikel van Willem Korenromp met betrekking tot de ambities van Webton voor het aanstaande seizoen. Stichtingsvoorzitter Jaap Heerze legt erin uit wat de doelstellingen zijn en dat het sportief hoogst haalbare nog niet altijd wil zeggen dat de toekomstige praktijk daar dan ook bij aansluit.

Wij citeren “ We willen dit seizoen bovenin de Topdivisie meespelen en hopen op en stunt in de beker. Volleyballen op een zo hoog mogelijk niveau, dat is de doelstelling. Dat kan in de Eredivisie zijn, maar ook in de Topdivisie”

Webton is nog niet zover dat ze aan andere door de bond gestelde eisen voldoen om bij realisering van de eredivisiedroom ook daadwerkelijk aan alle voorwaarden te voldoen. Ze hebben geen spelers onder contract en halen ook het aantal door de bond gewenste trainingsuren bij lange na niet. En verder is er ook nog niet de noodzakelijk aanwas om t.z.t. de routiniers (dertigers) en aanstaande routiniers (midden twintigers) op te volgen. Maar dat is vooreerst een zorg van later. Eerst maar eens proberen de sportieve doelstelling voor dit seizoen te halen.

gh @ VoV, bron Elmar Heupers en TC / Tubantia. Foto Michel Migchielsen.