Vizier op volleybal

 

En hoe staat SVI Zwolle D1 ervoor?

VoV, 22-09-2019. 13:39 uur. Zaterdag mag het jeugdige eerste dames team van SVI aantreden tegen Donitas uit Groningen.  Maar hoe staan ze ervoor?

Na vijf weken hard trainen en toernooien spelen is dat nog moeilijk te zeggen. Volop is er ingezet op teamspirit, techniek en kracht. Dat heeft zijn vruchten al duidelijk afgeworpen. Het niveau in de trainingen is al stuk hoger dan bij aanvang.

Toch is SVI er nog niet. Wisselvalligheid in de oefenwedstrijden laat dat zien. Dat deze dames goed kunnen volleyballen hebben we in een aantal sets kunnen meemaken. Maar het verval in andere sets is nog te groot.

Daar ligt nog een mooie uitdaging voor de trainers, die steeds het belang aanstippen van samenwerken en voor elkaar blijven werken. Als dit  aanstaande zaterdag tegen de Groningse dames kan worden opgebracht kan het een heerlijke openingswedstrijd gaan worden. En daarmee een mooi fundament voor de rest van het seizoen.

Een conclusie is in ieder geval dat de rek nog lang niet uit dit talentvolle team is. SVI zal dan ook steeds blijven groeien. Waarbij vanuit een goede teamorganisatie de individuele kwaliteiten naar boven komen.

Zaterdag zal er vol gestreden moeten worden, en hopelijk gaat er een tas vol punten mee naar Zwolle.

gh @ VoV, voorbeschouwing Ron Sparreboom, trainer coach SVI D1.