Zege zonder setverlies voor VVU en VCN

VoV, 24-09-2017. 8:10 uur.  Voor Seesing Personeel Orion en Pharmafilter US Amsterdam begon het seizoen 2017 – 2018 met een valse start. Zij moeten hun eerste setje in deze competitie nog winnen, gisteren lukte dat niet. Orion ging in eigen huis met 0-3 ten onder tegen VV Utrecht via de setstanden 22-25, 24-26 en 19-25. De tweede set was op het nippertje. En US kwam bij debutant Laudame Financials VCN ook niet verder dan een 3-0 nederlaag. Ook hier een tweede set die nipt werd beslist (26-24), terwijl er bij de andere twee (25-17 en 25-21) aan het eind meer lucht tussen zat.

De andere twee debutanten verloren hun eerste wedstrijd in de Topdivisie ook. VC Sneek2 hield er tegen IBM Client Innovation Center Benelux Veracles nog één puntje aan over, Oskam Taurus bleef met lege handen achter in de eigen hal. SV Dynamo nam de punten mee naar Apeldoorn. Veracles maakte in Sneek een 2-0 achterstand (25-18, 25-15) goed via 12-25 en 18-25, waarna het de tiebreak met twee punten verschil (13-15) voor zich besliste. Taurus won de openingsset van het seizoen (25-20), ging echter in de volgende drie met 19-25, 18-25 en 20-25 ten onder.

Twee sets had OBEG Donitas geen kind aan Prima Donna Kaas uit Huizen. De tweede wonnen ze met 25-11 en de vierde met 25-14. Daartussen zat een spannende set die PDK met 27-29 naar zich toetrok. Maar omdat de eerste set ook verloren was gegaan (25-22) was de strijd na de vierde set beslist.  VV Alterno 2 en Ecare Apollo 8 maakten er een vijfsetter van in Apeldoorn. Via 25-23 en 25-13 kwam de thuisploeg op 2-0. Apollo vocht zich terug in de wedstrijd middels 20-25 en 14-25, maar zag de tiebreak met 15-12 door de vingers glippen.

We geven nog even geen volledige stand, duidelijk is wel dat VVU en VCN bovenaan en Orion en US onderaan staan.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.