Drie damesteams scoren maximaal in 1B

VoV, 24-09-2017. 8:30 uur. Volley Tilburg, Ledub en Sliedrecht Sport II hebben in hun eerste competitieduel de maximale score van vijf punten behaald door respectievelijk Scylla, VollinGo en Peelpush II met lege handen te laten. Ledub deed dat in de uitwedstrijd, Volley Tilburg en Sliedrecht II trakteerden hun fans in eigen hal op deze score.

Ledub gunde Scylla alleen in de vierde set twintig punten, in de doorgangen daarvoor lieten ze de thuisploeg niet zover komen. Toen stokte de score bij 15, 19 en 18 punten. een overtuigende begin van het seizoen voor de ploeg uit Budel.

Een overtuigend begin van het seizoen had ook Sliedrecht Sport II. Debutant VollinGo kwam één keer boven de twintig, in de derde set kregen ze 21 punten mee, daarvoor waren het er 19 en 11, daarna precies 20.

Volley Tilburg kende na de 25-17, 25-19 en 25-10 nog een moeilijke vierde set. De winst was binnen, nu het toetje en de bonus nog. Dat kostte wat meer inspanning, de bezoekers uit Meijel hadden zich blijkbaar voorgenomen om in ieder geval één puntje aan het duel over te houden. Dat lukte met 26-24 bijna en mislukte dus helemaal.

VC Wik Groot Ammers won uit met 2-3 bij Zaanstad. Na de 2-0 voor Zaanstad (25-15, 25-18) kantelde de wedstrijd. De bezoekers bleven met 21-25 meedoen voor de winst en vochten zich met 26-28 naar een tiebreak, die ze met 16-18 voor zich beslisten.

Debutant IMS / Voltena stuurde VoCASA met een 3-1 nederlaag terug naar Nijmegen. In de derde set leken de bezoekers zich met 16-25 te hebben hersteld van setverlies uit de eerste twee met respectievelijk 25-22 en 25-16. Niks was minder waar, Voltena pakte ook de vierde via 25-20 en dus de wedstrijd.

Spaarnestad haalde vier punten op bij Hyundai Peter Jansen Stravoc. Gelijkwaardig waren de teams aan elkaar na twee sets, na de 18-25 en 25-16 stond er 1-1 op het scorebord. Spaarnestad kon daarna doordrukken en de zege opeisen. De 18-25 en 22-25 bezorgden hen een prima seizoensstart.

Het zal duidelijk zijn dat Ledub, Sliedrecht II en Volley Tilburg zich de eerst plaats delen en Scylla, VollinGo en Peelpush II dat met de laatste plaats hetzelfde doen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.