Vizier op volleybal

 

EK: Reacties op 3-0 verlies Oranje

VoV, 24-09-2017. 8:58 uur. Nederland werd gisteren tegen Servië hard geconfronteerd met de wetten van een topduel, waarvan er een is dat als je zelf niet scoort op beslissende momenten de tegenpartij dat wel zal doen. Oranje zag de eerste set na twee keer een ruime voorsprong  en vier niet benutte setpoints toch nog met 29-27 verloren gaan, kreeg in de volgende een ferme tik (25-17) en kwam in de derde set net tekort (25-23) om de wedstrijd met in ieder geval één set te verlengen. Oranje heeft zoals bekend met Slöetjes, Buijs en Plak de nodige power aan het net, Servië deed daar met Mihajlovic en Boskovic helemaal niets voor onder.

Trainer coach Jamie Morrison: “Servië speelde een geweldige partij, we begonnen erg goed in de eerste set met prima volleybal. Zij kwamen gaandeweg deze set steeds beter in hun ritme, kwamen gelijk, waarna we onfortuinlijk verloren. In de tweede set waren we niet bij de les en in de derde kwamen we een paar puntjes tekort om er een vierde uit te slepen. Ik ben teleurgesteld,  maar we  leren hiervan voor de volgende wedstrijd.”

Lonneke Sloetjes: “Ik vond Servië een prima partij spelen. Toen we met 2-0 achter stonden hebben we helaas zonder resultaat hard voor een betere uitslag gevochten. Dat gaf in ieder geval nog een beetje een goed gevoel toen we als verliezer van het veld gingen. Als we ze in het toernooi nog een keer tegenkomen, waar we wel op hopen,  zullen we wat tactische aanpassingen moeten doen.”

Brankica Mihajlovic, de Servische passer loper, was trots op haar team. “We hadden wat opstartproblemen ind e eerste set maar wisten die te overwinnen. Die set was op een of andere manier beslissend voor de volgende  twee. We wonnen van een goed team, ik hoop erop dat we op deze manier doorgaan in het toernooi”

Zoran Terzic, de Servische coach was natuurlijk blij dat er van een sterk Nederland gewonnen was. “Het was eigenlijk onze eerste goede wedstrijd van de afgelopen maand, we waren sterk gemotiveerd om te winnen en stopten veel energie in de wedstrijd. Daar ben ik erg tevreden over, maar ook over de gehanteerde tactiek, die er voor ons een goede wedstrijd van maakte. Hopelijk houden we dit tot het eind van het toernooi vol”

gh @ Vizier op Volleybal. Bron en foto CEV.