Vizier op volleybal

 

Valse start Volley Tilburg in Nijmegen

VoV, 24-09-2017. 10:40 uur.  Volley Tilburg kwam in de openingswedstrijd van het seizoen in Nijmegen tegen VoCASA duidelijk een paar maatjes tekort. En dat lag niet alleen aan de krakkemikkige voorbereiding en het feit dat de ploeg nog aan elkaar moet wennen. De ploeg uit Nijmegen, reeds gedegradeerd maar door het terugtrekken van Alterno last minute teruggekeerd in de Topdivisie, bleek een stuk sterker dan vorig jaar.

Maar liefst vier ex – eredivisiespelers stonden in het veld, waarvan Ryan Anselma (ex – Netwerk STV en Orion) de meeste indruk maakte. Hij bleek een ware ‘muur van Nijmegen’ en was goed voor 15 tot 20 kill – blocks (!)

Heren 1 moest het in Nijmegen stellen zonder de wegens aanhoudend blessureleed gestopte Marijn Ewijk. Als zijn vervanger werd op het laatste moment Daan Smulders (14 jaar!) aan de selectie toegevoegd. Samen met Thomas Jansen en Mattijs Apine is hij een van de drie grote talenten die met de selectie meetrainen. Daan kwam een paar keer in het veld om te serveren, en dat deed ie goed.

De eerste set begon met Sjors den Dubbelden, Niki Samardzic, Tim Swaan, David Azantinlow, Lucas Vermeulen, Gijs Moonen en Roland Lucassen in de basis. Van meet af aan liepen onze mannen achter de feiten aan. De service was niet scherp genoeg en de aanvallers beten zich stuk op de Nijmeegse blokkering. Er was nog een kleine opleving dankzij een goede servicebeurt van Martijn van Eerd, door coach Guillermo Boogers in het veld gebracht voor Gijs, maar het gat was toen al te groot. Uiteindelijk werd het 25-15.

De tweede set begon Volley Tilburg goed. Sjors en David scoorden nu wel en een uitstekend blok van Tim bracht een 5-1 voorsprong. Maar ineens was het goede spel ook weer weg. Een 7-4 voorsprong werd in een servicebeurt omgezet in een 7-11 achterstand. Met Frank Compagne voor Lucas pikte Volley Tilburg de draad weer op, maar uiteindelijk ging de set met 25-23 naar VoCASA.

Het herstel zette zich door in de 3de set. Frank gaf zijn debuut in de Topdivisie glans door niet alleen de aanvallers goed te bedienen, maar het was ook zijn uitstekende servicebeurt waarmee Volley Tilburg een paar punten voorsprong nam. Het vertrouwen groeide en de set werd met 25-22 gewonnen. Er was weer hoop om toch nog een of meer punten mee te nemen naar Tilburg. Dat lukte niet: VoCASA schakelde weer een tandje bij en het vertrouwen ebde langzaam weg. Met 25-19 werd de 3-1 zege veilig gesteld.

Volgende week komt Pelster / Cito naar Tilburg (20.00 uur, T Kwadraat). Volley Tilburg zal er dan alles aan om de eerste overwinning te boeken, tegen de ploeg die de ouverture van de competitie met 3-2 won van HLB van Daal.

gh @ VoV, verslag van Leon de Leijer, Volley Tilburg. Foto website Volley Tilburg.