Zwaar bevochten zege Dynamo in Zwolle

VoV, 24-09-2017. 10:47 uur. Na een korte voorbereiding i.v.m. vakanties en beschikbaarheid van de sporthal, stond voor ons ook de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Na de groepsfoto en een “sightseeing” door het mooie Tubbergen om nog wat vergeten kleding mee te nemen, ging de reis naar het Landstede Sportcentrum in Zwolle waar Zwolle 2 deze middag onze tegenstander was.

Om half 3 floot de heer Kers voor de eerste opslag en er ontspon zich een gelijk opgaande strijd waarbij de ploegen weinig voor elkaar onderdeden. Dynamo leek in het begin wat moeite te hebben met de afmetingen en de hoogte van de sporthal. Op het einde van de wedstrijd wisten we onze foutenlast te beperken en met een aantal goede serveseries de set met 24-26 naar ons toe te trekken.

De tweede set kwamen we iets beter in de wedstrijd maar ook Zwolle wist regelmatig de aanval van Dynamo onschadelijk te maken door de sterke blokkering van hun kant. Op het einde van de set nam Dynamo  een 16-19 voorsprong en leek de setwinst nabij. Maar op de serve van de ingebrachte Daantje Vennik moest de passlijn van de bezoekers uit Tubbergen het antwoord schuldig blijven. Ze serveerde Zwolle naast en over Dynamo tot 20-19. Op het einde van de set maakte vooral Anouk van Wijk de punten voor Zwolle wat resulteerde en een nipte setwinst van 26-24.

De derde set was een kopie van de tweede. Goede en matige momenten wisselden elkaar af en er ontstonden lange rally’s waarbij beide ploegen veel strijd en passie toonden. Op het eind van de set konden we een klein gaatje slaan en de set met 26-28 naar ons toehalen.

De vierde set was Zwolle de bovenliggende partij en speelde Dynamo slordig. Zwolle nam een ruime voorsprong en er leek een 5e set aan te komen. Bij een achterstand van 22-17 maakte een serveserie van Jilke echter een einde aan de set en de wedstrijd. Een gelukkige overwinning voor de ploeg uit Tubbergen.

gh @ VoV. Verslag via trainer coach Johan Booyink Dynamo dames 1, foto idem.