Vizier op volleybal

 

De waarde van de eerste klap bij Orion H2

VoV, 24-09-2017. 11:29 uur. Elke seizoenopening is altijd speciaal. Het is altijd een bevestiging krijgen hoe je voorbereiding is verlopen en hoe tegenstanders zich hebben ontwikkeld. In dit geval maakten we de opwachting tegen VVH, afgelopen seizoen goed voor een top 3 notering in deze competitie.

Voor de wedstrijd diende er nog een noodverbandje gelegd te worden. Vaste mid Maarten moest vanwege malheur aan zijn knie deze wedstrijd laten schieten. Voor hem in de plaats kwam Luuk Pasman. Die mocht na een vijfsetter op de toekomst bij heren 3 nog “even” aansluiten voor het toetje bij heren 2.

De start van de wedstrijd was eigenlijk niet om aan te zien. Voor alles wat een Orion bril op had was het duidelijk dat er wat onwennigheden in het spel zaten en dat de getoonde vrijheid in de voorbereiding was omgezet in plankenkoorts. Resultaat: een 10-5 achterstand, mede door een vol bos aan service fouten. Op elk niveau eigenlijk onnodig. De inhaalrace werd ingezet, echter aan het einde van de set was duidelijk dat de vroege achterstand “ons” de spreekwoordelijke das omdeed, met een miniem verlies als gevolg.

Vanaf set 3 werd de strategie omgegooid. Serverend werd er uit een ander vaatje getapt en werd de druk opgelegd aan de mannen uit Harderwijk. Ondanks een volle bank aan wissels aldaar was Orion tot halverwege set 3 duidelijk de bovenliggende partij. Op 17-10 voor stokte de machine even, om bij 19-19 (!) weer terug in de juiste versnelling te schieten. Fris en fruitig werd daarna de winst binnen gehaald. We kunnen natuurlijk blij zijn met de vier  verworven punten, echter de wetenschap is wel dat we hebben zitten strooien! In zijn totaliteit hebben we al wel een eerste klap uitgedeeld.

Volgende week wacht ons de confrontatie in Nijmegen tegen de plaatselijke Pegasus. Het team van Harrie Proost heeft laten zien zich ontwikkeld te hebben in vergelijking met vorig jaar. De teams troffen elkaar namelijk al in de voorbereiding, dus we kennen elkaar al wel een beetje. Natuurlijk weer een zeer interessante pot. We gaan ons best doen om ook hier als winnaar van het veld te stappen. Vamos!

gh @ VoV, verslag van Marco Buiting Seesing Personeel Orion H2.

Seesing Personeel | Orion H2 – VVH H1  uitslag 3-1, setstanden 23-25, 25-21, 25-22 en 25-19.