Vizier op volleybal

 

VVU beleeft droomstart in Doetinchem

VoV, 25-09-2017. 5:27 uur. Nu mochten we dan eindelijk! De eerste echte wedstrijd voor de dames van VVU. Essentieel was de wekenlange voorbereiding om de, jawel, negen nieuwe speelsters te leren kennen. Dit was niet alleen belangrijk voor de gezelligheid en de sfeer in het team, maar ook zeker voor het spelniveau.

We mochten ons gelukkig prijzen dat de eerst geplande wedstrijd in Doetinchem tegen de fijne tegenstander Orion was. Hier hebben we voorgaande jaren ook prettige wedstrijden gespeeld en daar gingen we dit jaar ook voor. Na een lekker kopje koffie en de nodige koolhydraten in het mooie Didam bij trainer-coach Arjen Schimmel waren we klaar om de wedstrijd vol energie te beginnen.

Op de allereerste services van het sterke Orion had de basis geen goed antwoord. Dit eerste 7-tal bestond uit Leanne, Maaike, Nienke, Judy, Bianca, Jesca en geheime wapen Emma R. (we bezitten twee Emma’s, let goed op). Gelukkig kon dit snel rechtgetrokken worden en liepen we tot 18-18 gelijk op. We hadden de servicepass beter onder controle maar vooral ons score -kanon Judy Broersma was niet te stoppen. We gaven extra gas, en met 22-25 was de eerste set van het seizoen binnen!

De spanning was eraf, en iedereen had zin in de tweede set. Ook ditmaal was het tot 18-18 gelijk maar het lukte ons nu niet het benodigde gas te geven. Na wat spannende momenten in ons voordeel en een heerlijke service serie van Bianca Gommans kon ook het eerste punt van het seizoen mee naar Utrecht genomen worden: 24-26.

We wilden het natuurlijk niet bij dit ene punt laten, en met die mindset begonnen we de derde set. Vol vertrouwen in de passlijn, setjes en aanval zaten we in ons spel. Toen zelfs Jesca de diagonaal een keer had geblokkeerd kon het niet meer mis gaan. Onder leiding van alle –ballen – op – Judy en services van onze lange midden Nienke eindigde het op 19-25.

Een droomstart voor het seizoen 2017-2018 en hopelijk mogen we er nog vele punten bij op gaan tellen! Volgende week spelen we wederom een uitwedstrijd, ditmaal in Huizen om 17:00 uur! We hopen jullie daar allemaal te zien!

gh @ VoV, verslag door Jesca de Jager, VV Utrecht dames 1. Foto VVU.