Vizier op volleybal

 

Spetterende rentree VCN D1 in Topdivisie

VoV, 25-09-2017. 5:34 uur.  Een aantal seizoenen geleden moest Dames 1 van VCN zich om financiële redenen terugtrekken uit de topdivisie. Ondanks deze flinke tegenslag bleef het team grotendeels bij elkaar met een duidelijk doel; wederkeer naar de topdivisie! De twee seizoenen die volgden behaalden we een tweede plek in de eerste divisie. Zoals men zegt; drie keer is scheepsrecht. Het derde jaar in de eerste divisie pakten we dan ook het kampioenschap.

We zijn dus na drie seizoenen weer terug in de topdivisie! Om ons voor te bereiden op het hogere niveau hebben wij oefenwedstrijden gespeeld tegen teams uit deze en hogere competities. De voorbereiding heeft ons vertrouwen gegeven in het aankomend seizoen. Die we afgelopen zaterdag aftrapten met de eerste officiële competitiewedstrijd tegen US Dames 1. US heeft vorig jaar een heel goed seizoen gedraaid, en is daarom een pittige tegenstander om mee te starten. Maar bij Laudame Financials/VCN Dames 1 gaan wij vol enthousiasme en zelfvertrouwen iedere wedstrijd in.

Tess, Marloes, Dominique, Kirsten, Maureen, Juliëtte en Bjorna begonnen direct scherp aan de wedstrijd. Het niveau was hoog en iedereen haalde het beste uit zichzelf. Ondanks ons goede spel liep de wedstrijd lang gelijk op. Tot onze servicekanonnen Maureen en Juliëtte halverwege de set een serviceserie neerzetten! Het gat was geslagen en vervolgens de eerste set binnengehaald (25-17).

In de tweede set liep de stand opnieuw gelijk op. Bjorna haalde elke bal van de grond en Marloes wist iedere bal die zij kreeg via de handen te scoren. Ondanks een setpoint tegen wisten we met vertrouwen en lef te blijven spelen. Dit resulteerde opnieuw in een setwinst (26-24). Ook in de derde set stoomden we door. De pass was onder controle, Tess kon met verassende keuzes het blok af en toe weg spelen en de aanvalsters scoorden de mooiste ballen! (25-21)

De kop is eraf. De eerste wedstrijd is gespeeld én gewonnen. Wij hebben enorm genoten van het spel en het publiek. Ballenkinderen, bedankt voor jullie inzet! Jullie hebben het super gedaan. Mark bedankt voor de muziek en commentaar tijdens de wedstrijd. Laat de rest van het seizoen maar komen, wij hebben er zin in!

Naast de sportieve prestaties hebben wij ons ook aan een aantal betrokken sponsoren kunnen binden. Wij stellen met trots onze sponsoren aan u voor:

Laudame Financials:  Dit seizoen dragen wij met trots de naam van onze hoofdsponsor: Laudame Financials/ VCN Dames 1. Laudame Financials is een bedrijf dat interim finance professionals levert aan een wijd uiteenlopende groep van gerenommeerde ondernemingen en instellingen. Daarnaast werven zij financiële professionals voor permanente banen bij hun klanten.

Fysiotherapie en Manuele Therapie Mourik/Lantinga is een moderne dynamische praktijk die optimale patiëntenzorg biedt in curatieve en preventieve zin. Harold Mourik zorgt er ieder jaar voor dat wij fit ons seizoen doorkomen.

Robèl Hoveniers is een jong hoveniersbedrijf dat actief is in Rotterdam en omstreken.

Winkelcentrum de Terp is om de hoek van onze sporthal en ideaal voor de dagelijkse boodschappen, lekker winkelen en goed uit eten gaan.

ZeeYes Bruidsboutique is de plek om je trouwjurk te kopen. Persoonlijke service, een ontspannen sfeer en genoeg tijd voor het passen staan centraal.

PWC is een groot bedrijf dat kwaliteit levert op het gebied van assurance-, belasting- en adviesdiensten.

Stoker is al sinds 1971 een begrip in Rotterdam. Stoker is als eerste begonnen in Rotterdam met fitness.

Onlinewinstmaken.nl heeft de nieuwe website voor onze vereniging ontworpen en gebouwd. Een full service internet bureau met 13 jaar ervaring. Als u iets met uw website wilt bereiken, dan ben je bij onlinewinstmaken.nl op het juiste adres.

gh @ VoV, verslag van Maureen Weernekers, sponsorcommissie VCN. Foto Idem.