Verlies Apollo 8 D1 via tiebreak

VoV, 25-09-2017. 5:42 uur.  Na een voorbereiding van 6 weken stonden we te trappelen om aan de competitie te beginnen. Eindelijk was het zover! Tijd voor het echte werk. De laatste weken hebben we als team laten zien dat we stappen hebben gemaakt. Nu tijd om dat op het juiste moment te laten zien. De tegenstander was Alterno dames 2, een team dat we in de voorbereiding meerdere keren zijn tegengekomen.

De dames begonnen de wedstrijd afwachtend. Het initiatief lag volledig in handen van Alterno. We keken al snel tegen een achterstand aan. Mede door een aantal goede wissels wisten we ons toch terug te knokken tot 23-23. Helaas gingen de laatste twee  punten naar de thuisspelende ploeg.

Over de tweede set kunnen we heel kort zijn. We liepen constant achter de feiten aan. De foutenlast lag te hoog en we konden het de tegenstander niet moeilijk maken. Snel vergeten en vechten voor de laatste strohalm; foutenlast omlaag en met lef gaan spelen. En dat gebeurde in de derde set!

Vanaf het begin hadden we het initiatief in handen. De pass lag keurig aan het net waardoor we het spelletje mooi konden verdelen. Er werd gewerkt voor ieder punt en dat resulteerde in een winst van 20-25. De vierde set werd afgesproken zo door te gaan, we hadden immers nog geen punt. Door een aantal mooie serveseries wisten we het gaatje te slaan. We liepen uit naar een ruime voorsprong en gaven dit niet meer weg. Met 14-25 werd deze set gewonnen.

De vijfde set kwamen we vlot op een 1-5 voorsprong. En dan mag je het niet meer weggeven. Alterno zette een sterke serveserie neer waardoor we in moeilijkheden kwamen. Met een 8-6 achterstand werd van kant gewisseld. Alterno liep uit naar 14-12 en wist toen het beslissende punt binnen te slaan.

Achteraf mogen we misschien blij zijn dat we hier een punt pakken. Zeker gezien de eerste twee sets. Het is jammer dat we onszelf zelf in de 5e set dan niet belonen. We moeten leren van onze fouten maar ook vooral de positieve punten meenemen naar volgende week. Dan staat alweer de volgende wedstrijd op het programma tegen Taurus D1. We spelen dan in de eigen Veste.

gh @ VoV, verslag Marlon Stevelink, Ecare Apollo dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.