Vizier op volleybal

 

De zandvlooien van Voltena zijn terug

VoV, 25-09-2017. 6:08 uur. Na een waanzinnig mooie zomer (en dan hebben we het niet over het zomerweer in Nederland), waarin de meiden niet hebben stilgezeten, zijn ze terug! Niet alleen de meiden maar ook de staff is druk bezig geweest om er ook dit jaar weer een mooi jaar van te kunnen maken.

Een aantal veranderingen zijn zichtbaar, met in het bijzonder de nieuwe trainer/coach Jo Rullens.  Wij zijn enorm blij dat hij ons team komt versterken! Daarnaast mogen wij met volle blijdschap melden dat na een lange revalidatieperiode Mexime van Driel terug in het veld is! We zijn enorm trots op haar hoe ze het afgelopen seizoen het team heeft bijgestaan, maar we zijn vooral blij dat ze nu weer de ballen lekker de grond in kan hakken!

Als versterking zijn er een aantal meiden uit de talentenopleiding van Voltena aan de selectie toegevoegd. We zijn enorm heugelijk met de komst van de talenten Hannah van Esch, Danique Timmermans, Romy Teuling, Julia Kee, Britt van Mill en haar zus Lynn van Mill, en heten hen van harte welkom!

Met nog de zwarte vegen van het zand in het gezicht begon de strijd in de Eerste Divisie B, voor IMS/Voltena op 23 september om zes uur op de thuisbasis De Iris tegen VoCASA.

Bij zo’n eerste competitiewedstijd, gepromoveerd naar de eerste divisie, voel je niet alleen het zand nog tussen de tenen kriebelen, maar kriebelen toch ook de zenuwen in je buik.

Met een kleine achterstand begint IMS / Voltena de eerste set. Echter laten wij ons niet kennen! Als jonkies die om de hoek komen kijken in de eerste divisie, maken we het onze tegenstander lastig. Aan beide kanten wordt er voor elke bal gevochten waardoor de stand gelijk oploopt. Maar met een stand van 25-22 wordt de eerste set aan de kant van IMS/Voltena gegeven!  Een goed begin is het halve werk.

Met een aanzienlijke voorsprong nemen de meiden ook de leiding van de tweede set. Wanneer er dan ook een serviceserie van zes ballen achter elkaar volgt werd het de tegenstander allemaal even te veel. Onze verzorgster Kim kwam nog even in actie voor een blessure aan de overkant, maar het mocht niet baten voor VoCASA. Met een noemenswaardige stand van 25-16 staat het 2-0.

Een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is nog maar de helft… De tweede helft van de wedstrijd is aangebroken, de derde set, een belangrijke maar ook lastige set.

De meiden van IMS/Voltena weten dit, maar starten stroef.  VoCASA, wist hoe het voelde om met 7-2 achter te staan en wilde dit onze meiden ook laten ervaren, waardoor het telbord de 2-9 aantikte.   Onze meiden kwamen niet tot spelen toe. Een mooie pass werd niet afgemaakt en de servicedruk aan de overkant werd lastiger.  Gespannen kopjes, nu de zonnebrillen weer af zijn, waren zichtbaar. Met een stand van 16-25 werd de set aan VoCASA toegekend.  De hoofden moesten leeg en de regie ligt in onze handen!

Met deze inzichten start de vierde, waarvan wij de laatste set van de wedstijd gaan maken. De derde set leek vergeten, de meiden speelde vrijuit, begonnen servicedruk op te bouwen en ballen werden weer gescoord.  Met een stand van 17-6 voor IMS/Voltena leek de vierde set voorspoedig gespeeld. Echter lieten de meiden van VoCASA zich niet kennen en bracht dit naar een stand van 24-16. Vijf pogingen waren er nodig om de laatste set naar ons toe te trekken.

Naast veel leerpunten die mee worden genomen hebben de meiden goede dingen laten zien, wat weer een mooi seizoen belooft te worden!

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Ledub op het schema! Op nog geen dertig minuten afstand van Eindhoven is alle aanmoediging van harte welkom om de meiden om vijf uur weer te laten knallen!

gh @ VoV, verslag via René van der Giessen IMS / Voltena. Foto Jill Weeda.