Twee punten voor Set-Up ‘65 Dames2

VoV, 25-09-2017. 6:14 uur. Na een goede voorbereiding stond zaterdag 23 september de eerste wedstrijd op het programma. We mochten beginnen met een uitwedstrijd tegen Heva VCV ‘topklimaat in Volleybal’ DS1 in Varsseveld. Voor ons een bekende tegenstander. Maar met een nieuw team is elke tegenstander een onbekend team. Om 16.30 begon dan eindelijk onze eerste competitie wedstrijd.

De doelstelling van vandaag was plezier hebben. Dit was gelijk terug te zien in de eerste set. We juichten voor elk punt en bleven zelfs enthousiast als het even wat minder ging. We hebben de eerste set niet verloren door ons plezier in het spel, maar door de zenuwen die door ons lichaam spookten. We haalden niet het spel wat we kunnen spelen. We verloren de eerste set met 25 – 18

In de tweede set hadden we afgesproken om de zenuwen naast ons neer te leggen. Dit was vanaf het eerste punt te zien. We speelden een goed serve – pass spelletje met de tegenstanders. Toen Lynn Rouwers aan de serve kwam wist VCV de pass niet onder controle te krijgen. Na verschillende wissels lukte dit nog steeds niet. Zo kon Lynn serveren van 2-7 tot 3-19. Na Lynn mocht Daphne Kamphuis serveren. Ze kreeg als taak van Lesley om een sprongserve te doen naar positie 1. Alleen liep dit net iets anders dan er van haar gevraagd werd. Ze raakte wel de 1, alleen dan niet positie 1. Maar nummer 11 achter op de rug van Ilse Kamphuis. De set werd met 5 – 25 afgesloten door een ace van Ilse kamphuis.

Na een geweldige tweede set kwam de beruchte 3de set. We moesten doorgaan hoe we waren geëindigd in de tweede set. Dit lukte alleen niet helemaal. We speelden met veel pieken en dalen. We maakten mooie eigen punten, maar gaven ook veel punten weg aan VCV. We verloren de 3de set met 25 – 17.

In de vierde set gingen we het veld in met de instelling om niet met 3 – 1 ten onder te gaan en er een 5de set uit te slepen. Er werd gevochten als leeuwen. De een naar de andere bal werd nog even van de grond gehaald en er daarna ingeramd door de aanvallers. Na een paar eigen fouten kwam VCV weer dichterbij. Om het niet te spannend te maken maakten we er met 21 – 25 een einde aan.

Nu de 5de set binnen was gesleept wilden we hem ook winnen. De positieve sfeer die de hele wedstrijd aanwezig was, bleef ook in de laatste set aanwezig. Alleen speelde VCV net wat beter waardoor we hem verloren met 15 – 10. We nemen twee punten mee terug naar Ootmarsum.

Door de positieve sfeer voor en tijdens de wedstrijd voelde het veel minder als een nederlaag. Natuurlijk baalden we er wel van dat we net niet gewonnen hadden. Maar waren we blij dat onze doelstelling gelukt was.  Volgende week zaterdag hebben we weer een uitwedstrijd voor de boeg. We spelen om 19.00 in Lemelerveld tegen de Bevers dames 1.

Wilt u dit enthousiaste team zien spelen kom dan gezellig kijken. Vindt u het net iets te ver? Op zaterdag 7 oktober spelen we onze eerste thuiswedstrijd om 15.00 tegen Sudosa Desto dames 1 in onze vertrouwde sporthal de Schalm. We zien u dan!

gh @ VoV, verslag van Ilse Kamphuis, Springendal Set-Up ’65 dames 2. Foto Rudy van ’t Rood.