Stroeve start de Bevers D1 in 1e Divisie

VoV, 25-09-2019. 6:32 uur. Zaterdag 23 september was het dan zover. De 1e wedstrijd in de 1e divisie van het seizoen 2017-2018. Via een achterdeur kwamen we toch in de 1e divisie uit en nu is het aan ons om te laten zien dat we daar thuis horen. Vandaag dus tegen DeVoKo uit Denekamp. Een team dat gedegradeerd is uit de Topdivisie maar vele dames zag vertrekken. Volgens ons dus een kans om de eerste punten mee te nemen naar Lemelerveld.

De 1e set leek het er niet op dat dat zou gaan lukken. Waar bij ons helemaal niks lukte liep het wel bij de tegenstander. Een 25-12 verlies, een duidelijke wake up call dat het niet op halve kracht kan en dat we gewoon ons niveau moeten halen wat we de laatste twee weken hebben laten zien in de trainingen.

De 2e set deden we dit, met geconcentreerd spel met een goede serve wonnen we deze set met 18-25. De 3e set leek het ook prima te gaan, tot 19-21 hadden we het betere van het spel. Toen maakten we echter teveel fouten waardoor we deze set verloren met 25-22.

Een 2-1 achterstand maar we hadden het gevoel dat er zeker meer in zat. En dat bleek. Met prima servedruk, een goede blokkering en een puike aanval liepen we uit naar 21-24. En toen………. Ging het lichtje uit, we kregen de bal niet meer aan de grond in Denekamp, de dames daar serveerden prima en haalden alles van de grond en we kregen het niet voor elkaar het winnende punt te maken met een verlies van 31-29 als gevolg.

Een 3-1 verlies waarbij we het (terechte) gevoel hadden dat er zeker meer in had gezeten. Maar helaas is ons dat niet gelukt. Het 1e punt is wel binnen, in een uitwedstrijd. De kop is eraf.

Volgende week spelen we om 19.00 thuis tegen Set Up. We hopen dan dat u met velen komt om ons aan te moedigen in onze eigen sporthal!

gh @ VoV, verslag via websitebeheer de Bevers. Foto Rudy van ’t Rood.