Vizier op volleybal

 

VTC Woerden maat te klein voor Rijswijk

VoV, 25-09-2017. 7:03 uur. AIRCOHEAT/VTC Woerden heeft de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe volleybalseizoen met 4-0 verloren van Inter Rijswijk. De formatie van trainer/coach Krijn Verlek en Jos van der Pluijm was in de eerste twee sets compleet kansloos (25-7 en 25-14) tegen de thuisploeg.

De degradant uit de eerste divisie was op alle fronten de betere en liet geen twijfel bestaan over de favorietenrol voor het kampioenschap. De basis van de selectie van de Rijswijkers is in tact gebleven en daarnaast onder andere versterkt met speelsters die afgelopen seizoen in de top van de eerste divisie en zelfs eredivisie speelden.

“We kregen zeker in de eerste set volleyballes. In de laatste twee sets kwamen wij zelf ook meer aan volleyballen toe. We konden wat langer bijblijven, maar kwamen simpelweg te kort om het Inter Rijswijk op de beslissende momenten echt moeilijk te maken,” zagen Verlek en Van der Pluijm.

De derde set eindigde via 8-9, 13-13, 18-17 en 23-20 met 25-21 in het voordeel van de thuisploeg. In de vierde set nam VTC Woerden zelfs een voorsprong van 3-7 en 8-10, maar Inter Rijswijk was op tijd bij de les en haalde ook deze set binnen via 14-14, 21-17, 23-20 en uiteindelijk 25-20.

“Jammer, je begint de competitie natuurlijk liever met een overwinning en een verzameling punten. Maar dat zat er helaas niet in. Wij hebben verloren van een betere tegenstander die absoluut opgaat voor de titel,” keek het trainersduo realistisch terug.

gh @ VoV, verslag via Jos van der Pluijm, AIRCOHEAT / VTC Woerden D1. Foto Jan van den Noort.