Vizier op volleybal

 

BOVO D1 verliest na 2-0 voorsprong

VoV, 25-09-2017. 8:41 uur. Zaterdag 23 september 2017, de eerste competitie wedstrijd van het seizoen tegen de dames van Boemerang uit Eibergen. Een wedstrijd waar iedereen ontzettend veel zin in had. Het was namelijk de wedstrijd tegen het nieuwe team van oud-trainer/coach Tim ten Pas. De dames van De Hofnar – Bovo waren er dus op gebrand om te winnen.

De eerste set liep de Hofnar – Bovo snel weg van Boemerang, maar Boemerang vocht zich goed terug. De Hofnar- Bovo bleef sterk spelen, maar aan de kant van Boemerang viel ook niet zomaar een bal op de grond. Beide teams gingen lang gelijk op. Uiteindelijk ging de eerste set naar de Hofnar – Bovo met een stand van 25-23.

De Hofnar – Bovo begon gemotiveerd weer aan de tweede set. Dit kon men ook zien in het spel. Het team begon te draaien als een trein. Er werd al snel een voorsprong opgebouwd met een stand van 10-3. De Hofnar – Bovo denderde door. Deze set werd wat makkelijker gewonnen met een stand van 25-17.

De derde set keek de Hofnar – Bovo al gauw tegen een achterstand aan. Dit gat kon Bovo maar moeilijk dichten. De persoonlijke foutenlast lag hoog aan de kant van de Hofnar – Bovo. Dit was voor Boemerang de ultieme kans om nog meer uit te lopen. Boemerang kon zo goed in hun eigen spel komen. Aan de kant van de Hofnar – Bovo werd er wat gewisseld, maar dit mocht helaas niet baten. De set ging dan ook gemakkelijk naar Boemerang met een stand van 10-25.

De vierde set was bijna een kopie van de derde set. De Hofnar-Bovo begon met goede moed aan de set. Als snel begon de Hofnar – Bovo weer teveel fouten te maken en werd deze set ook weer door Boemerang afgemaakt met een stand van 10-25.

Koppen weer leeg en op naar de vijfde set. In deze set gingen beide teams weer gelijk op. Aan alle beide kanten werd er gevochten voor iedere bal. De Hofnar – Bovo was er op gebrand om deze set binnen te slepen. Helaas mocht dit niet zo zijn en ging de laatste set naar Boemerang met een stand van 12-15.

Aankomende zaterdag is het weer tijd voor de eerste thuiswedstrijd tegen de dames van VV Alterno. Hopelijk tot dan!

gh @ VoV, verslag van Lotte Douma Bovo dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.