VC Velden houdt 4 punten in eigen huis

VoV, 25-09-2017. 9:00 uur. Een prima start van de competitie! Dat het beter kon, daar waren we het over eens. Maar dit was een goed begin.

ZaterdagĀ speelden we onze eerste competitiewedstrijd tegen de meiden uit Den Dungen. Het begin was nerveus aan beide kanten met veel servicefouten. Tot aan de 10 puntengrens ging het redelijk gelijk op. Daarna konden wij meer druk zetten met onze service en kon HLB Van Daal het snellere spelletje niet meer bijhouden. Met 25-15 was de eerste set met overtuigende cijfers voor ons!

In de tweede set keken we al snel tegen een kleine achterstand aan. We hadden vooral moeite om in het achterveld rust te brengen en passend lieten we ook wat steekjes vallen. HLB Van Daal maakte hier gretig gebruik van en trok de tweede set met 18-25 naar zich toe. Een 1-1 tussenstand.

In de derde set waren we lange tijd aan elkaar gewaagd. Maar met Lydie van Deursen aan service, sloegen we een belangrijk gaatje. Deze voorsprong gaven we niet meer uit handen en met 25-21 was de derde set weer een prooi voor VC Velden.

Vanaf dat moment kwam de overwinning eigenlijk nooit meer in gevaar. In set 4 wisten we ons eigen spelletje weer te spelen en namen we afstand van de meiden uit Den Dungen. Sanne Verbeek die een goede wedstrijd speelde, serveerde nog een serie mooie punten en met 25-14 was ook de laatste set met ruime cijfers voor ons. Een 3-1 overwinning en de eerste 4 punten blijven in Velden!

gh @ VoV, verslag van Ivon Dings, VC Velden Dames 1.