Set Up H1 ( IJ) verliest via vijfsetter

VoV, 25-09-2017. 9:03 uur. Voor Set Up IJsselmuiden (heren 1) stond zaterdag de eerste competitiewedstrijd in de 2de Divisie A op het programma. Na een aantal weken van goede voorbereiding onder leiding van nieuwe trainer/coach Gaillard.  De tegenstander uit Harlingen was V.V.H. (heren 1)

De eerste set gingen beide teams lang gelijk op. Daarna werd er door Set Up steeds beter geserveerd, waardoor VVH er volleyballend niet meer uit kwam. Nadat er een klein gaatje werd geslagen, werd de eerste set eenvoudig met 25-18 gewonnen door de IJsselmuidenaren.

De tweede set begon Set Up niet scherp. Er werden te veel fouten gemaakt, waardoor VVH eenvoudig uit kon lopen op Set Up. Daarnaast werd het serveren van de IJsselmuidenaren minder, waardoor de heren uit Harlingen makkelijker tot scoren kwamen. Het lukte Set Up niet om dit om te draaien en daardoor was een verlies van 17-25 het logische gevolg.

Het spelbeeld van de tweede set zette zich door in de derde set. Ook in deze set begonnen de IJsselmuidenaren slordig en konden de mannen uit Harlingen al snel een voorsprong van 5 punten nemen. Na een uitstekende invalbeurt van talentvolle spelers uit heren 2 werd de stand knap gelijkgetrokken tot 18-18. Maar het lukte de IJsselmuidenaren niet om gelijke tred te houden met VVH. Er werd nipt verloren met 22-25.

De vierde set ging lang gelijk op en het niveau ging bij Set Up langzaam omhoog. Servicedruk werd beter en halverwege de set lukte het om een gaatje te slaan. Deze voorsprong werkte bevrijdend, waardoor de vierde set met 25-19 gewonnen werd.

Een vijfde set moest de beslissing brengen. Set Up begon uitstekend aan deze set en creëerde al snel een voorsprong van 8-3 en even later 13-9. Het lukte de heren van Set Up echter niet om de overwinning uit het vuur te slepen. VVH won de vijfde set met 13-15 en daardoor de wedstrijd met 2-3.

Set Up weet door dit verlies dat er nog veel verbeterpunten zijn voor de volgende wedstrijd, op zaterdag 30 september tegen Side-Out in Slagharen.

gh @ VoV, verslag Set Up IJsselmuiden. Foto idem.