Vizier op volleybal

 

Sliedrecht Heren2 zakt voor eerste examen

VoV, 25-09-2017. 9:55 uur. De jeugdige equipe van de blauwwitten hadden samen met trainer/coach Frank Vlot een goede opbouw richting de seizoensouverture. Klaargestoomd voor het eerste examen! Tegen het geroutineerde Inter Rijswijk 2 zakte het team echter voor de eerste proef. Serverend niet bij machte om het team van Rijswijk onder druk te zetten. Zelf constant onder druk staan in side-out, doordat het passend ook onvoldoende was. Tegen een team wat dan bijzonder weinig fouten maakt, krijgen de jonge Sliedrechters het tij dan niet gekeerd. Een verdiende 4-0 overwinning voor de mannen in het blauw-geel.

In de eerste set werd nog furieus gestart. Jeffrey hamerde de eerste bal binnen en de toon leek gezet. Lang ging de strijd gelijk op, maar Sliedrecht had steeds het gevoel achter de feiten aan te lopen. Passend was het onvoldoende, waardoor Rick niet goed zijn spel kon verdelen. Weinig druk op midden kunnen geven, waardoor het aan de buitenkanten lastig werd om het verschil te maken. Op de bijzonder gevarieerde servicedruk van vooral Ivo Taal en Eric-Jan Rothfusz had Sliedrecht geen antwoord. Met 25-16 ging het aan het eind ineens heel hard.

In set 2 probeerde Sliedrecht de rug te rechten, maar wat er geprobeerd werd, Rijswijk had een antwoord. Robert mocht nog even proberen het spel te verdelen, maar ook zonder succes. Door een kleine opleving in de service werd het nog even spannend, maar uiteindelijk niet genoeg voor setwinst. 25-22

Set 3 en 4 gaf weinig verandering. Ook de ervaring die Sliedrecht Sport binnen de gelederen heeft, gaven niet thuis. Egbert, Rick Julicher en Joël werden nog ingebracht, maar dit mocht niet baten. Al moeten we Joel nog even positief uitlichten, hij was aan de buitenkant de enige die een voldoende haalde. Hij wist de handjes goed te gebruiken.

Al met al een terechte nederlaag van een stabiel team. Veel huiswerk voor de jongelingen en op naar de volgende toets: Aanstaande zaterdag, 14.45 uur in de eigen Basis!

De rapportcijfers: Service  4, passing 5, blokkering 5, verdeling 5, aanval 5, verdediging 5, Totaal  29. ( – 12 een behoorlijke dip dus)

gH @ VoV, verslag van Roy Kroon, Sliedrecht Sport Heren 2. Foto Rudy van ’t Rood.