Alle uitspelende teams winnen in 1AH

VoV, 14-01-2018. 9:21 uur. In de eerste Divisie A bij de mannen is het geen enkele thuisploeg gelukt om in de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar de winst in eigen huis te houden. Alle bezoekende teams gingen er met de winst vandoor. De meest duidelijke uitslag werd gemaakt bij Apollo 8 vs AVV Keistad (0-4), de minst duidelijk bij EVV vs Set-Up ’65 en Scylla vs Zwolle II, waar de tiebreak de beslissing bracht. Dynamo en Alterno stonden hun tegenstanders één setje toe.

Apollo 8 verloor thuis met 0-4, een duidelijke uitslag, die echter gezien de setstanden niet zo duidelijk was. De rode lantaarndrager van de eerste divisie kwam in elke set boven de twintig puntengrens, zelfs waren ze met twee keer 23-25 in de eerste en derde set dicht bij hun eerste winst in 2018. De ander twee sets werden met 22-25 en 21-25 verloren. Per saldo leverde het de ploeg uit Borne dus geen punten op, wellicht dat het behaalde niveau wat vertrouwen voor de toekomst geeft.

Springendal Set-Up ’65 ging er met 25-09 in de tweede set wel heel hard af, nadat ze de eerste met overmacht (16-25) hadden gewonnen. Wisten beide teams meteen waar ze aan toe waren. De verschillen werden daarna een stuk kleiner, met 25-23 was de derde set voor EVV, Set-Up kon de tiebreak afdwingen met 21-25 in de vierde set. Ook de tiebreak (10-15) was voor de ploeg van Rob Luyrink en Jan Grob.

Bij Scylla vs VC Zwolle II nam de thuisploeg een 2-1 voorsprong (20-25, 25-17, 25-20) die door de gasten uit Zwolle op het nippertje met 24-26 weggewerkt kon worden. En daarna hadden ze nog genoeg over om de vijfde set met 11-15 voor zich te beslissen.

De beide ploegen uit Apeldoorn in deze divisie behaalden een 1-3 uitzege. SV Dynamo II deed dat bij Avior, waar ze de derde set met 28-26 verloren zagen gaan en de overige met 19-25, 21-25 en 20-25 wonnen. Alterno boekte bij Axell Claims Sovoco twee hele duidelijke setwinsten. De 14-25 en 16-25 in de eerste en derde set toonden wie de baas was binnen de lijnen, bij de 23-25 en 26-24 in de tweede en vierde was dat aan het eind ook duidelijk, maar was het ook heel lang onduidelijk.

Sportbar Donitas en Nijhuis Technology Sudosa – Desto waren speelvrij.

De stand: Donitas 11-48, Dynamo II 12-42, Set-Up 12-38, Sudosa 11-37, Keistad 12-34, Avior 12-28, Alterno 11-26, EVV 11-25, Sovoco 12-23, Zwolle II 12-22, Scylla 12-21 en Apollo 12-6.