Vizier op volleybal

Alterno3 wint bekerfinale van Apollo2

Vv Alterno dames 3 Apeldoorn speelde gisteren in Ootmarsum in de finale van de Nevobo regio Oost beker tegen Ecare Apollo 8 dames 2 uit Borne.  

Alterno: “Bij ons is de wil om te winnen erg groot. Na de titel in de derde divisie wilden we ook de beker mee naar Apeldoorn nemen. We hebben een team van talenten en ervaren speelsters, die elkaar stimuleren om er alles uit te halen. Op weg naar de finale werden DeVolCo ’88, Arvevo, Krekkers 2,  Focus, DeVoKo 2 en Harambee uitgeschakeld.”

Apollo: “Wij zijn in de loop van het seizoen een hecht team geworden dat de mentaliteit heeft gekregen om te winnen en hierdoor maken we kans op de titel. Apollo speelde vreemd genoeg alleen uitwedstrijden op weg naar de finale. Achtereenvolgens werden Time Out, Vosta, Heeten Sportief, Rosstars, Wik Steenderen en WSV uitgeschakeld. De laatste met een 2-3 zege, net als overigens Rosstars.”

In de eerste set boog Alterno een 5-8 achterstand om in een 12-10 voorsprong. De laatste twee punten middels aces van Sharon Nijhof. Apollo kwam tot 13-12 terug, maar kreeg een serve serie van Inge van den Berg tegen, die bij 18-13 eindigde. Hanne Vreeswijk en Lieke Olthof konden nog wat terugdoen, maar na de 21-17 tussenstand beslisten Anne-Britt Kneijnsberg en Kelly van de Haar de set. Alterno scoorde 19 keer zelf, onder andere 6 aces, Apollo kwam tot 11 eigen punten.

De tweede set startte Alterno met een foutenfestival. Bij 4-7 hadden ze al zes keer voor Apollo gescoord. Dat hield nog even aan, maar werd goedgemaakt door de vele rake klappen die de aanvalsters aan het net uitdeelden.  De teams bleven de onderlinge afstand van zo’n drie punten houden. Maar na de tussenstanden van 8-12, 12-15 en 15-18 boog Alterno met vijf scores op rij, twee keer via een 2de bal score van Sharon Nijhof, de stand naar 20-18 in haar voordeel om. De 22-20 werd 22-23 door toedoen van Leonie Vehof. Na 24-24 scoorde ze ook de laatste twee beslissende punten voor 24-26 en 1-1 in sets. De 21 eigen punten van Alterno waren niet voldoende om te winnen, 11 scores voor de tegenstander waren teveel van het goede.

Alterno nam in de derde set een 0-5 voorsprong, leek bij 4-15 rechtstreeks op een comfortabele setwinst af te stevenen, maar kwam toch nog in de verdrukking. Fleur Bastin serveerde de ploeg uit Borne naar 12-15, Alterno counterde echter direct en nam met 13-19 en 16-21 opnieuw ruim afstand. Bij 19-21, 21-23 en 22-24 bleef het spannend, maar Anne-Britt Kneijnsberg blies dat met een rake klap vanaf positie vier in een keer de zaal uit. Alterno scoorde in deze set 18 eigen punten, bij Apollo bleef de teller op 15 steken.

Toen Alterno in de vierde set een 6-5 achterstand in een 6-11 oorsprong veranderde, vijf scores achter elkaar van Anne-Britt Kneijnsberg vanaf positie vier, hadden ze een beslissende tik uitgedeeld. Na 9-14 namen ze afstand tot 12-20 en was het wachten op een mogelijk laatste opwelling van Apollo om er nog een tiebreak uit te slepen. Die kwam niet, na 13-22 werd nog naar 16-22 ingelopen, maar de drie punten op rij daarna brachten Alterno de verdiende winst. Anke oude Vrielink sloeg het laatste punt voor de bekerwinst binnen. Alterno maakte 20 eigen punten in deze set, Apollo bleef op 9 steken.

gh @ Vizier op Volleybal.