Armixtos wint met 3-1 van Spaarnestad.

VoV, 11-11-2019.  5:25 uur. Zaterdag 9 november stond de wedstrijd tegen Spaarnestad op het programma. We arriveerden in een wat andere samenstelling in de sporthal. Lotte zei Nǐ hǎo en wenste ons veel succes vanuit China. Denise moest haar wedstrijdoutfit thuis laten van de fysio, en Misha stuurde ons veel groetjes vanuit Marokko. Gelukkig hadden Marjolein en Madelein nog een gaatje vrij in hun agenda en deden ze met ons mee.

De eerste twee sets speelden we overtuigend en met veel servedruk. Simone wist haar aanvalsters goed te vinden, maar wist zelf de grond van de tegenstander ook goed te vinden met haar niet te voorziene doortikballen. De eerste twee sets wonnen we met 25-17.

De 3e set begonnen we vol overtuiging, en stond het ook binnen een paar seconden 3-0 in het voordeel van ons. Waarschijnlijk dachten we dat we wat gas terug konden nemen maar niets was minder waar. De servedruk van onze tegenstanders ging flink omhoog. Door een aantal slordige fouten aan onze kant en balletjes die net niet in ons voordeel vielen, pakte Spaarnestad de 3e set met 21-25.

De 4e set moest de knop om, dat dacht Marjolein ook. Haar 1e balcontact (en het 1e punt van de set) was dan ook meteen een kill-block! Het verdere verloop van de set was een herhaling van de 1e twee sets, in het midden konden we een gaatje slaan en het laatste punt van de set was, hoe kan het ook anders, weer een mooi kill-block van Marjolein. 25-19 en een mooie 3-1 overwinning tegen een goed spelend Spaarnestad!

Volgende week staat er weer een mooie wedstrijd op het programma, namelijk de stadsderby tegen US Dames 2 in de Amstelcampus. Als je zin hebt in een leuke volleybalzaterdag, kom dan om 14:15 uur om Armixtos Dames 2 te zien shinen, een uurtje later ons te zien shinen en tussendoor speelt ons Heren 1 ook nog een wedstrijd tegen US. Be there!

gh @ VoV, verslag door Malou Hekwolter of Hekhuis, Armixtos Dames 1. Foto Jan van den Noort.