Dames Bodyscan verslaan Pegasus

foto Roelof Smeets. Bodyscan blok van Ashley en Sanne

“We wisten van te voren dat het een zware wedstrijd zou worden in Nijmegen. Sinds wij thuis tegen Pegasus hadden gewonnen (15 oktober, 3-1) hadden ze nog maar twee wedstrijden verloren en dat was tegen koploper Landstede en tegen DeVoKo. Verder had het team onlangs op een vervelende manier speelster Hanneke van Maastrigt verloren en zouden ze zeker voor haar het beste been voorzetten” Aan het woord is Michel Schoppmann, trainer coach bij de dames ploeg van Bodyscan Twente uit Enschede.

“De eerste set werd begonnen met de opstelling waarin het team de goede wedstrijd van vorige week heeft gespeeld. Ashley Smeets op de spelverdeling, Janneke de Jong en Nadine Molkenboer aan de buitenkant, Babs Oude Hampsink op de diagonaal, Lisa Slomp en Sanne de Kinkelder op midden en Karen Jongman op de libero positie. We hadden veel moeite om in het ritme te komen. Veel fouten, weinig druk en mindere concentratie. De eerste set ging dan ook terecht met 25-21 naar het team uit Nijmegen.

De tweede set werd er degelijker gespeeld maar nog niet zo soepel als we de laatste tijd spelen. Mede door een goed spelende Nadine Molkenboer en door hard te blijven werken werden er toch de nodige mooie punten gescoord en liepen we uit naar een 18-25 overwinning. De meest spannende was de derde set, deze ging gelijk op tot aan 23-23. Vervolgens scoorden wij een punt en de tegenstander ook één voor ons en was het 23-25.

Pegasus herstelde goed en kwam de vierde set goed uit de startblokken. In korte tijd keken we tegen een achterstand van 10-5 aan. Om de rust en organisatie wat terug te brengen werd Janneke den Butter op de diagonaal positie ingewisseld voor Babs oude Hampsink. Hierdoor kregen we een situatie dat onze buitenspeelster op de diagonaal stond en de diagonaal op de buitenpositie.

We lieten zien ook hierin gegroeid te zijn. In de communicatie werd de passing en verdediging goed neergezet en niet veel later stonden we voor met 12-13. We lieten toen de winst niet meer glippen en wonnen de set met 18-25. We blijven hierdoor als promovendus op een mooie tweede plaats staan. Volgende week gaan we deze plaats verdedigen tegen Ormi. We spelen dan om 16:00 in de Pathmoshal te Enschede.”