Dash Dames winnen van Tjoba

VoV, 23-10-2017. 6:32 uur.  De wedstrijd tegen Tjoba in Het Drentse Klazienaveen stond gepland voor februari, maar was verplaatst naar dit weekend. Ook zou de wedstrijd in eerste instantie om 18:00 uur beginnen maar werd 3 dagen voorafgaand aan de wedstrijd verzet naar 14:30 uur.

Geen probleem voor de dames van Dash die de lange reis vanuit Vorden goed gepland hadden en net als het scheidsrechtersduo tussen 13:00 en 13:15 ruim voor aanvang aanwezig waren. Echter was de beheerder van de hal van mening dat het niet nodig was om de hal open te doen. Speelsters, begeleiding en scheidsrechters moesten bijna drie kwartier in de kou blijven wachten om vervolgens zonder verwarmende koffie of andere kantine-versnapering in actie te moeten komen.

Of het de moeizame aanloop naar het duel was, het vroege tijdstip of het gebrek aan koffie vooraf, maar de dames van Dash leken niet helemaal in hun beste doen.  Tot 13-13 ging het gelijk op in de eerste set en ging het, door gebrek aan energie en scherpte kwamen de Vordense dames nog niet lekker in hun eigen spel. Het was de serviceserie van Lidwien Keizer die zorgde voor een tussensprint en een 13-19 voorsprong voor de dames van Dash. Daarmee was het verzet van Tjoba gebroken en werd vervolgens toch nog vrij simpel de eerste set met 16-25 gewonnen door de bezoeksters.

Ondanks een goed begin met een 0-4 voorsprong tot gevolg bleek het gemis aan energie en scherpte nog niet opgelost en liepen de Vordense dames via 12-9 en 18-16 contant achter de feiten aan. Tjoba wist met goed verdedigend werk veel ballen van de grond te houden en zorgde ervoor dat Dash moeilijk kon scoren. Ondanks dat Dash terug knokte tot 18-18 resulteerden de te hoge foutenlast aan het eind van de set in een 25-22 overwinning voor de thuisploeg, 1-1.

Dat het de dames van Dash veel moeite koste om meer energie en scherpte op te roepen bleek aan het begin van de derde set. In een mum van tijd keken de dames uit het Achtkastelendorp op 11-5 tegen een achterstand van 6 punten aan. Net zoals in set 1 bleken goede serviceseries de basis te zijn dat de wedstrijd kantelde. Karien Meutstege serveerde in één serie de achterstand weg tot een 11-13 voorsprong waarna zich een gelijkopgaande strijd ontspon die tot 19-19 onbeslist bleef. Opnieuw een serviceserie sloeg het benodigde gat in de derde set. Anouk Nijbroek zorgde met haar service voor vijf setpoints op 19-24. Tjoba spartelde nog even tegen, maar via 21-25 was de 1-2 voorsprong voor Dash een feit.

De vierde set leek Dash eindelijk iets frisser en beter bij de les te zijn. Vanaf het begin van de set werd druk gezet op de thuisploeg en werd via 5-9 en 10-20 gestaag gewerkt aan de 1-3 overwinning die uiteindelijk via 13-25 werd binnengesleept door de dames van Dash. Vier kostbare punten gingen mee in de tas naar Vorden. De dames van Dash draaien momenteel knap en boven verwachting mee bovenin de eerste divisie A.

Volgend weekend zijn de Vordense dames vrij om vervolgens 4 november om 18:00 uur weer thuis te mogen spelen in haar eigen sporthal ’t Jebbink, waar opnieuw Tjoba aan de andere kant van het net zal staan.

gh @ VoV, verslag door Dash dames 1. Foto idem.