Dash wint ook laatste duel voor winterstop

VoV. 10-12-2018. 11:25 uur. Afgelopen zaterdag stond er weer een reis naar Groningen op de planning, voor de dames uit Vorden tegenwoordig al niet meer bijzonder, al kost deze tocht toch al snel bijna 2 uur. De reis ging naar de laatste onbekende tegenstander dit seizoen, Veracles dames 2. De stand gaf een vertekend beeld, Veracles heeft namelijk twee wedstrijden minder gespeeld, als zij deze wedstrijden winnen, staan zij derde. Het was dus voor Dash van belang om punten te pakken om de tweede plaats in handen te houden.

De eerste set begon een beetje wiebelig. De servicepass lag niet helemaal lekker, de servicedruk was te laag en aanvallend werd het hierdoor te voorspelbaar. Toch ging de set aardig gelijk op, dus trainer Henk Wahl drong er op aan om meer te bewegen en communiceren in de pass en de servicedruk op de tegenstander op te voeren. Aan het eind van de set, kwamen we aan de hand van één serviceserie langszij en op een redelijke voorsprong, waardoor de setwinst niet meer in gevaar kwam. (21-25)

De tweede set had eenzelfde beeld als de eerste set, er werd keihard gewerkt, maar erg goed was het niet. Gelukkig ook bij Veracles niet en Dash dames 1 maakte minder fouten. Ook deze set ging naar de Vordenaren. (22-25)

De derde set was de servicedruk in ieder geval terug bij Dash dames 1 en al konden we nog steeds niet zo lekker variëren in de aanval als gewend, toch ging deze set erg gemakkelijk. Het leek alsof Veracles al had opgegeven. In deze set ging het zelfs zo gemakkelijk dat we aan het eind weer even wakker geschud moesten worden, want langzaam kwam Veracles weer steeds dichterbij. We waren op tijd weer bij de les en met 18-25 was de wedstrijdwinst binnen!

Als de vierde set dan ook nog zo gaat, zou dat wel heel wenselijk geweest zijn. Helaas zakten we in onze servicepass wel erg diep weg, waardoor er niet eens meer aangevallen kon worden. En als dit even anders was, stond de verdediging van Veracles goed opgesteld. Binnen no time was het 19-09 en Dash dames 1 leek in geen schim op het team wat zich de laatste weken steeds beter had weten te profileren. Na de tweede time-out waarin werd aangegeven dat we de stand los moesten laten en het publiek in ieder geval nog wat strijd moesten laten zien, ging het langzaam aan weer wat beter. Maar bij 24-18 was de scheids er klaar mee en was de wedstrijd dan echt af.

1-3 gewonnen, maar toch een wat zure nasmaak. Voordeel is wel dat de welverdiende winterstop voor ons is aangebroken en dat we deze ingaan als koploper. Of dit na volgende week nog zo is, zullen we dan wel zien, want dan speelt te nummer 2 de laatste wedstrijd voor de winterstop. Hopelijk zien we jullie 12 januari weer in sporthal ’t Jebbink als we de tweede helft van de competitie aftrappen om 18.00 uur tegen Sneek dames 3.

gh @ VoV, verslag van Anouk Nijbroek, Dash dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.