De Witte / Olhaco naar Topdivisie!

160315 Olhaco2015

VoV, 15-07-2016. 10:02 uur. Nadat bekend was geworden dat Nesselande VoorElkaar.nl was ingeloot voor de vrijgekomen plaats in de Eredivisie mannen, kwam er logischerwijs een plaats vrij in de Topdivisie, waarin deze ploeg normaal gesproken volgend seizoen zou uitkomen. Eerste kandidaat om die plek in te nemen was Olhaco Hoogeveen, zij waren vorig seizoen tweede geworden in de eerste divisie A. Weliswaar verloren ze de opvullingswedstrijden van Volley Tilburg, maar die ploeg had de promotie al binnen omdat ze een eerder vrijgekomen lege plaats innamen.

Olhaco Hoogeveen werd door de Nevobo benaderd of zij de stap naar omhoog wilden maken, waarbij ze wel de letter in het wedstrijdschema van de vrije plaats moesten overnemen. Organisatorisch moest het dus wel allemaal passen, mede in verband met de thuiswedstrijden van hun dames 1 ploeg.

Gisteravond was de ‘go’ of ‘no go’ bestuursvergadering van Olhaco en daar ging de kogel door de kerk. Het werd ‘go’, Olhaco gaat Topdivisie spelen!. Na de prestaties van de ploeg in de afgelopen jaren, waar steevast een podium plaats werd gehaald, is het team, de staf en de vereniging wel klaar voor de promotie naar de Topdivisie.

De situatie is dus nu dat Donitas en Nesselande als kampioenen uit de eerste divisie rechtstreeks gepromoveerd zijn, en dat de nummers twee Volley Tilburg en Olhaco ook naar de Topdivisie gaan. Dit werd voor Olhaco dus mogelijk omdat Nesselande ‘zij – instromer’ in de Eredivisie werd.