Debutant Weert als koploper naar 2017

1617VC.WeertRSZ

VoV, 18-12-2016. 7:07 uur. Prisma Worx VC Weert heeft zich in de laatste competitie wedstrijd van 2016 de pas vorige week veroverde leidende positie op de ranglijst in de Topdivisie niet afhandig laten maken. De debutant op dit niveau nam bij Nijhuis Telecom Sudosa – Desto uit Assen gewoon de volle buit van drie punten mee. De thuisploeg, voorlaatste in de stand,  kon twee sets door de twintig puntengrens gaan (21-25 en 22-25), in de derde set bleven ze er net onder met 19-25.

Seesing Personeel Orion, de nummer twee in de stand, deed wat ze doen moest om bij een misstap van Weert volop te profiteren. Maar de 1-3 zege bij Ecare Apollo 8 hield hen alleen een stukje steviger op de tweede plaats, maar had niet als bijeffect het overnemen van de koppositie. Orion won de eerste set nipt (23-25) en de tweede met heel erg veel overmacht (14-25). Apollo kon daarna iets terugdoen (25-19) maar moest uiteindelijk toch de eer aan de bezoekers laten. Met 20-25 gingen alle punten mee naar Doetinchem.

En om dan toch een beetje in de zweverige atmosferen te blijven, Orion speelde één wedstrijd minder en staat twee punten achter. Dat zou dus eventueel als het er in zit bij een prima uitslag van die inhaal wedstrijd mogelijk kunnen betekenen dat zij dan met een gelijk aantal wedstrijden één puntje voor zouden komen op Weert. Als, dan dus. Okay, Orion is virtueel Herfstkampioen, ieder zijn titel.

IBM Client Innovation Center Benelux Veracles behaalde tegen PDK, een directe concurrent op de ranglijst, in een uitwedstrijd een 0-3 zege. Dat was na vorige week bij DeVoKo, de tweede op rij. Met 17-25, 26-28 en 23-25 hadden ze twee sets het betere eindschot.

Voormalig koploper VVU leed een 3-1 nederlaag bij SV Dynamo. Twee sets gingen met ruim (25-15) en redelijk ruim verschil (25-21) naar de Apeldoorners. Daarna werd het krap en spannend, of als u wilt knap spannend. De 24-26 verlengde de wedstrijd, de 25-23 maakte er een eind aan. Bij SV Dynamo is libero Emma Rekar er mee gestopt, ze maakt de overstap naar Oskam Taurus, waarvoor ze eerder ook uitkwam.

Pharmafilter US en VV Alterno II maakten er op de laatste speeldag van 2016 nog een vijfsetter van, waarbij US twee keer aan de leiding ging en ook de laatste set opeiste. Na 25-23 en 18-25 stond het 1-1, de 2-2 kwam via 25-17 en 23-25 op de borden. Het lukte US net niet om de wedstrijd in vier sets in hun voordeel af te maken. Daarvoor hadden ze de vijfde set nodig, die met 15-11 naar hen ging.

Overtoom Brand Expertise Donitas en Ikwilvanmijnautoaf.nl / DeVoKo hadden hun laatste wedstrijd van 2016 vorige week al gespeeld.

De stand is nu Weert 11-24, Orion 10-22, US 11-20, VVU 11-19, Donitas 9-18, Alterno II 11-18, Dynamo 9-16, Veracles 10-16, Apollo 10-16, PDK 11-12, Sudosa – Desto 11-5 en DeVoKo 10-0.