Donitas D2 op avontuur in Kampen

VoV, 14-03-2018. 6:40 uur. Op deze warme zaterdag vertrok DeLeuksteDeal Donitas Dames 2 naar Kampen, waar we nog even tijd hadden voor een toeristische route via een industrieterrein, maar niet genoeg om over de brug over te rijden naar de polder (sorry Smurf). In de Reflexhal stond de verwarming op 20 graden, knalde de muziek uit de speakers en waaide er zo nu en dan een frituurlucht over het veld. Er werd nog even gegeten en losgegaan op de muziek voordat de wedstrijd van start ging.

We begonnen de wedstrijd met Eline, Lieke, Ilse S, Anoek, Marrit, Iris en Annemarie / Smurf. Vol overtuiging en gebrand op een overwinning en pakten we gelijk een voorsprong. Na een paar mooie services van Lieke en een time-out van Reflex was de stand 4-11 in ons voordeel. Maar de meiden van Reflex maakten het ons moeilijk in de pass en kwamen terug tot 8-11, een time-out kon ons het dipje niet uit helpen en we werden zelfs ingehaald tot 13-11. Na een tweede time-out wisten we het weer beter bij te houden, door keihard voor elkaar te werken en ons enthousiasme weer terug te vinden. Desondanks lukte het ons niet om de set binnen te slepen en eindigden we op 29-27.

De tweede set begonnen we minder sterk, weer kregen we serve-series tegen en hadden we het moeilijk in de pass. Bij een achterstand van 14-7 kwamen Ilse J en Anke het veld in met een dubbele wissel, hierna konden we weer een paar punten terugpakken. We waren ondertussen al aardig aan het zweten en er moesten handdoeken opgehaald worden om de vloer te dweilen. Misschien hadden we het hier iets te druk mee, want Reflex liep uit tot 20-13.

Een time-out en een tweede dubbele wissel zorgden ervoor dat het tij langzaam begon te keren, Lieke sloeg een paar heerlijke ballen en Ilse S was overal met haar kill – block. Toch kwam Reflex op setpoint te staan met 24-21, maar dat was nog lang niet het einde. In de strijd om de 2e set stonden wij vijf keer op setpoint, we gaven niet op en wonnen deze set met 31-33.

We waren nog aan het bijkomen van deze overwinning toen de 3e set begon, langzamerhand pakte Reflex een voorsprong. Ook zij kwamen er nu achter dat dubbele wissels goed uit kunnen pakken. De pass was nog steeds geen stabiele factor, maar Eline vloog het veld door en kon van de meest onmogelijke ballen nog iets maken. Het Kampense publiek liet nu ook van zich horen, dit uitte zich vooral in commentaar op ons dweilgedrag ander gezeur. We lieten het iets te veel gaan en verloren de set met 25-22.

De wedstrijd had al lang genoeg geduurd en we kregen trek van de frituurlucht, dus werd het tijd om snel de vierde set binnen te halen. We pakten al snel een kleine voorsprong, er werd veel verdedigd en de woorden ‘du komst nicht vorbei’ konden niet vaak genoeg geschreeuwd worden. Halverwege de set was Iris er helemaal klaar mee en ramde een bal vanaf de driemeter aan de andere kant op de grond, om vervolgens het publiek te overschreeuwen.

De aanvallen van Marrit gingen fantastisch naar de hoeken en onze voorsprong werd langzamerhand groter. Onder begeleiding van de dierengeluiden uit het publiek en het geram op de reclameborden door de speelsters van Reflex wonnen wij met 15-25, er moest dus een vijfde set gespeeld worden.

Reflex besloot dat het een goed idee was om na het toss van kant te wisselen, gelukkig waren wij het hier volledig mee eens. Na een kleine achterstand haalden we Reflex weer in en met een voorsprong van 8-6 konden we alweer van kant wisselen. We trokken de lijn van de vorige set door en voor we het wisten was ook deze set binnen met een stand van 10-15 en wonnen we de wedstrijd met 2-3.

Zaterdag 17 maart spelen we thuis om 17.00 tegen DIO/Bedum DS1. We hopen dat jullie ons allemaal komen aanmoedigen, wanneer we hen laten zien hoe het is om tegen een compleet dames 2 te spelen!